Förre SHL-stjärnans oväntade drag på sociala medier – därför talar nu allt för en supervärvning av Frölunda

Kodie Curran ryktas tillbaka till SHL.
Då började han plötsligt följa Frölunda på Instagram.

Kodie Curran är ett minst sagt välbekant ansikte för SHL-publiken. Under två säsonger var han Rögles kanske allra bästa spelare, och han fullständigt öste in poäng från sin backposition, och blev dessutom utsedd till hela ligans bästa back.

Ryktas till SHL

Det var därför inte särskilt förvånande att det blev en flytt utanför Sverige, då han tog steget över till Nordamerika. Men det blev aldrig någon succé på andra sidan Atlanten, och under de två åren sedan han lämnade Sverige har det blivit noll NHL-matcher.

Kodie Curran
200310 Rögles Kodie Curran inför ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 10 mars 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Kodie Curran har under de senaste månaderna ryktats tillbaka till SHL, och länge såg det ut att bli Färjestad. Det kom tidigt uppgifter om att det inte skulle bli Rögle, men han ryktades alltså nära de nyblivna svenska mästarna FBK, men där tycks det som att förhandlingarna gått i stöp, och Curran är fortfarande ute på marknaden. Och det är fler SHL-klubbar som drömmer om en underskrift.

Draget på sociala medier

Färjestad har varit tydliga med att man söker en toppback med tydliga offensiva kvalitéer, och på pappret skulle Curran passa som handen i handsken. Han är visserligen dyr, men Frölunda är en av klubbarna som skulle ha råd med kanadensaren, och nu kommer tecken på ett intresset kanske är ömsesidigt.

Kodie Curran
200310 Rögles Kodie Curran under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Rögle den 10 mars 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Enligt Frölunda-supportrar på Twitter ska Curran nämligen börjat följa Frölunda på Instagram, vilket är en tajming som helt klart inte går att tolka på något annat sätt än att intresse finns. Sedan dess har allt fler supportrar börjat hoppats att värvningen blir av – och det är lätt att förstå när det handlar om en spelare som för bara tre år sedan gjorde 49 poäng på 48 matcher i SHL, som back.

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar sin okända ilska – för orden i media under bragdmästerskapet: ”Irriterar mig enormt”