Ny ful tackling i svensk hockey: Växjö-junior straffas stenhårt efter överfallet

Ny ful tackling i svensk hockey: Junioren straffas stenhårt efter överfallet

Växjöjunioren Simon Ericssons tackling på SSK-backen Filip Lekbrant utmynnade i hjärnskakning och matchstraff.
Nu har han fått sin dom.
19-åringen stängd av i sju matcher efter den brutala tacklingen.

Senast igår hamnade Hockeyettan i fokus kring en tacklingsincident. Gripens Marcus Lindblom fick föras till sjukhus efter att ha tagit emot en ful tackling från Enköpings Eric Berkerud.

Ful tackling – i juniorserien

Lindblom bars ut på bår och föreningen krävde i efterhand att disciplinnämnden skulle kolla vidare på situationen.

Bildkälla: Youtube/Hockeymagasinet

Under helgen var det inte den enda av fula tacklingar som inträffade. Det skedde även i juniorserien J20 SuperElit, vilken är den högsta i juniorsammanhang i Sverige.

I matchen mellan Växjö och Södertälje satte Växjös Simon Ericsson in en ful tackling på SSK-backen Filip Lekbrant i mittzon. Lekbrant blev liggandes på isen och kunde senare diagnosticerats med en hjärnskakning.

19-årige Ericsson fick matchstraff och tidigare under måndagen kom också domen.

Straffas hårt

Disciplinnämnden (DN) straffar Ericsson med sju matchers avstängning efter incidenten. I sin motivering skriver DN att straffet blir så pass hårt bland annat på grund av att den föranledde en skada.

”Disciplinnämnden anser att det framgår av filmsekvensen att den huvudsakliga kraften i tacklingen träffar huvudet på den tacklande spelaren. Tacklingen ska därför bedömas som en tackling mot huvudet. Tacklingen är vårdslös och leder till skada. Förseelsen bör därmed föranleda en avstängning” skriver det i domen.

Bildkälla: Youtube/Hockeymagasinet

Ericsson fick själv lägga fram sin version av händelsen och ber Lekbrant om ursäkt.

”Hoppas han blir kry snart”

”Jag beklagar att Södertäljespelaren blev skadad och hoppas att han är frisk och kry snart. Intentionen med att kliva upp i situationen överhuvudtaget var att vinna tillbaka pucken som bedömdes vara påväg till spelaren i fråga, en missbedömning från min sida. Som man ser på både rörelsemönster in i situationen och hur kollisionen till slut blir finns inga intentioner att trycka till någon eller ”sänka” spelaren med en tackling. När pucken sedan inte kom in i situationen är det redan för sent att undvika”, 

Se tacklingen nedan:

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/T6vOxZ6QSD8Ae6V8t9c9C_N4Um0lw3hHJCfuFnrTD8wPDjDrefyP0ZOy2FgMNzZq” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: JVM i fara för stortalangen – efter mardrömsbeskedet

När är nya överfallet som skakar svensk hockey: Fördes till sjukhus efter brutala tacklingen