Nu kan SHL-klubben göra drömförstärkningen: ”Vi har en plats för honom i laget”

Han skickades ned till AHL i går.
Det öppnar för en drömåterkomst av Axel Jonsson-Fjällby.
När Djurgården vill göra allt för att plocka tillbaka honom till SHL.

Axel Jonsson-Fjällby gjorde stor succé både i SHL och JVM förra säsongen. Det belönades med ett kontrakt hos regerande Stanley Cup-mätarlaget Washington Capitals.

Drömåterkomst till SHL

Senaste veckorna har 20-åringen varit på plats i Nordamerika för både försäsongsläger och träningsmatcher med Capitals. Men i den senaste gallringen i går inför nya NHLs-säsongen så fick svensken beskedet att han skickas ned till farmarlaget Hershey Bears i AHL.

Axel Jonsson-Fjällby
180426 Sveriges Axel Jonsson Fjällby under ishockeymatchen i Sweden Hockey Games mellan Tjeckien och Sverige den 26 April 2018 i Södertälje.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

En petning som nu kan öppna för drömåterkomst. Då Djurgården vill göra allt för att få tillbaka Jonsson-Fjällby.
– Axel vet om att vi gillar honom och vi vet om att han kanske vill komma tillbaka. Han har sagt tidigare att det inte är otänkbart att återvända ifall det inte skulle bli NHL, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till SportExpressen.
– Jag har pratat med honom kontinuerligt, så sent som för två-tre dagar sedan. Men det var innan han åkte ned till AHL. Men det vi sa då var egentligen bara att om han skulle flyttas ned från NHL så skulle han få landa i det innan de tog några beslut för hans säsong.

”Vi har plats för honom”

Men sportchef Eriksson sticker inte under stolen med att det vore en jätteförstärkning till nuvarande SHL-säsongen att få hem 20-årige yrvädret igen.
– Ja, absolut… Det är väl inget konstigt. Vi har sagt det förr att vi har en plats för honom i laget om han vill återvända, sen får vi se nu vad han beslutar sig för. Axel äger bollen nu och kommer utvärdera sin situation de närmaste dagarna sen får vi se om han blir kvar där borta eller om han vill tillbaka till Europa, säger han till kvällstidningen.

Axel Jonsson-Fjällby
180228 BDjurgårdens Axel Jonsson Fjällby före ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Brynäs den 28 februari 2018 i Stockholm
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Jonsson-Fjällby har gjort 66 SHL-matcher för Djurgården och producerat 17 poäng på det. I slutspel har det blivit betydligt bättre siffror med 9 poäng på 13 matcher för Djurgården.

https://www.youtube.com/watch?v=rCSrCyH9cYI

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/bDbFbO-I6Cm4wRBPwhPvdc7o2f9q6O8Z7iQAiU6GWGTSuOgX0cs6OXx6lA7B8Hnx?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln om du vill de Axel Jonsson Fjällby återvända!

LÄS MER: Han ÖSTE in poäng i SHL – nu får profilen chansen i svensklaget efter mardrömstiden

Beskedet: Då gör Erik Karlsson debut i San Jose – och här är hans nya backkollega

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);