Nu bryter Robin Figren tystnaden – om nakenchocken i direktsändning: ”Därför var jag tyst om det”

C More råkade kabla ut bilder på Robin Figrens könsorgan.
Nu, flera år senare, bryter profilen tystnaden om händelsen.
– Det ska sägas att jag inte är så känslig av mig egentligen, men det var väl enda gången som jag har fått säga ”no comments”, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det var i en SHL-match mellan Frölunda och Leksand, för snart fyra år sedan, som olyckan var framme i C More:s direktsändning. I periodpausen så kablades bilder ut från lagens omklädningsrum, någonting som länge varit vanligt förekommande i sändningar i samband med matcher i SHL och Allsvenskan.

Bryter nu tystnaden

Men just den här gången så blev det otroligt olyckligt – då bilderna som sändes ut till tv-tittarna visade profilen Robin Figren mitt i ett ombyte. Uppmärksamma tv-tittare kunde alltså se Figrens könsorgan i direktsändning, och efteråt var Frölunda upprörda och krävde en ursäkt av tv-kanalen.

Foto: C More

Robin Figren själv valde att inte ge några kommentarer – men nu, i podcasten ”Släpp Sargen”, som han har tillsammans med humorprofilen Niclas Norlindh, så bryter han tystnaden om händelsen.

– Det var ju inte ashäftigt att behöva slänga ut snabeln i live-TV – det kan man ju inte säga. Det som var mest jobbigt där var ju att jag inte var riktigt beredd på det. Jag fick ju ta det på uppstuds av en journalist efteråt. Jag gick ju ut och trodde att jag skulle prata om ishockey och matchen. Jag kommer ju ut och får frågan vad min åsikt var om att ha stått naken i live-TV. Då blev man ju lite så här ”vänta här nu, har jag gjort det? Jag tror inte det, eller vad är det som händer?”. Sedan fick jag det förklarat, säger han i podden.

Därför var han tyst

Robin Figren, som under karriären blivit känd för sin frispråkighet, berättar också om varför han var tyst om händelsen.

– Det ska sägas att jag inte är så känslig av mig egentligen, men det var väl enda gången som jag har fått säga ”no comments”. Jag hade säkert kunnat garva bort det där med min personlighet, men jag valde att vara tyst under hela den proceduren för att det handlar kanske inte bara om mig. Hade jag bara skrattat bort det där och nästan gjort en kul sak av det – det hade ju inte hjälpt någon annan. Hade det varit så att det kanske varit någon annan spelare som blivit uthängd på samma sätt och fått stå där naken, så hade han inte tyckt att det varit kul alls, säger han.

190314 HV71:s Robin Figren inför ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Figren ångrar heller inte sitt agerande efteråt.

– Jag tror att det var ganska bra att jag var helt tyst i ämnet för hade jag bara skojat om det där så hade det kanske funnits en större chans att det hänt igen – och det hade inte varit sjyst mot någon annan för nästa gång kanske det händer någon som inte tycker det är lika acceptabelt som jag gjorde då kanske, säger Figren, innan han avslutar:

– Det blev lite knasigt – minst sagt, men det är inte alla som slängt ut snabeln i live-TV. Men skämt åsido – det var inte så jäkla ballt faktiskt, men det är gjort och det hände och jag tror inte det har hänt sedan dess.

LÄS MER: Nya chockbeskedet kring Lias Andersson – uppges nu ha ändrat sig helt om stjärnan: ”Är definitivt planen”

Få våra nyhetsbrev!