Nu avslöjar ärkebusen Lee Goren sin allra tuffaste motståndare i SHL: ”Han störde skiten ur mig”

Nu avslöjar ärkebusen Lee Goren sin allra tuffaste motståndare i SHL: ”Han störde skiten ur mig”

Lee Goren var stenhård att möta.
Nu avslöjar ärkebusen sin tuffaste motståndare i SHL.
– Han störde skiten ur mig, säger Goren till Sportbibeln.

Lee Goren gjorde bara tre hela säsonger i SHL. Men under tiden hann han göra närmare 200 matcher i ligan – och blev en riktig superprofil.

”Störde skiten ur mig”

Framför allt är Goren ihågkommen för sina otaliga bråk och duster med motspelare, och vilda slagsmål. Men när Sportbibeln frågar Goren om vem han själv tyckte var den tuffaste motståndaren i SHL så tvekar han inte.

KARLSTAD 2009-04-09 Lee Goren med guldhj‰lm och blommor p torget i Karlstad n‰r F‰rjestads guld i elitserien i ishockey firades av tusentals m‰nniskor i solskenet p sk‰rtorsdagen. Foto Lars Hedelin / SCANPIX

Goren hittar knappt ord när han försöker beskriva HV71-ikonen Johan Davidsson.

– Han var en dynamisk, helt otrolig hockeyspelare. Han var tuff att spela mot och han var så bra. Han, Per Ledin och Martin Thörnberg… de störde verkligen skiten ur mig, säger Goren, och fortsätter:

– De vann och de spelade bra. De spelade stenhårt men gjorde även poäng.

Gorens jättehyllning

Lee Goren har även varma minnen av Sanny Lindström.

– Som hockeyspelare var Davidsson min stora favorit. Men en jag verkligen minns är Sanny Lindström, han spelade hårt hela tiden och det var det jag ville göra. Det var alltid en match i matchen att försöka komma under skinnet, men jag spelade även med Sanny och han var en otrolig människa. Man kunde kanske inte tro det då, men Sanny var en jättebra människa, som spelade hårt, säger han.

100102 Ishockey, Elitserien, Djurgården – Färjestad: David Printz, Djurgården, och Lee Goren, Färjestad, i slagsmål, bråk. © Bildbyrån

En annan som Lee Goren pratar varmt om är Ole-Kristian Tollefsen.

– Vi hade en dust som höll på i flera år. Om jag fick möta honom i varje byte hade jag gjort det. Det var så roligt, och han backade verkligen aldrig. Hatten av till honom, säger Goren.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!