Norsk hockey i chock efter beskedet om svenskproffset – ärkerival(!) agerar trots attacken: ”Kan bli reaktioner”

Norsk hockey i chock efter beskedet om svenskproffset – ärkerival(!) agerar trots attacken: ”Kan bli reaktioner”

Han attackerade en lagkamrat – och fick sparken från sin norska klubb.
Nu är svenske Rasmus Ahlholm tillbaka i ligan, vilket chockar norsk hockey.
”En chockåterkomst”, skriver VG.

Det var i december förra året som den minst sagt kontroversiella händelsen inträffade. Svenske Rasmus Ahlholm, som dominerat i norsk hockey under många år, gick till plötslig attack mot en lagkamrat under en träning. Han tryckte sin klubba mot halsen, och han sågades rejält för tilltaget.

Oväntade övergången

Konsekvenserna blev också stenhårda. Han fick, efter rättegång, betala 12 000 kronor i böter, och han fick dessutom sparken från sin klubb Storhamar. Han flyttade sedan vidare till slovakiska ligan, där det under våren blev tio poäng på 23 spelade matcher. Men sejouren där blir inte långvarig. I dag kom nämligen besked om en övergång som sänder chockvågor över norsk hockey. Den stora tidningen VG skriver, i sin rubrik, att det rör sig om en ”chockåterkomst”.

Foto: Twitter

För månader efter att Ahlholm sparkats från Storhamar, så är han klar för en återkomst till ligan. Och dessutom till Storhamars allra värsta rival, Vålerenga.

– Vi ger honom en ny chans. Han är dömd för det och är färdig med den saken. Han har varit väldigt ödmjuk om det som hände, säger Vålerengas sportchef Gunnar Thögersen till VG.

”Hoppas folk förstår…”

Det är en kontroversiell övergång, och man är beredd på att det kommer att tas emot blandat.

– Det kan ju bli några negativa reaktioner, men jag hoppas att folk förstår att det är en bra hockeyspelare som får en ny chans. Det är bra med poängen som han kommer producera, säger Thögersen.

181023 Rasmus Ahlholm of Vålerenga during the GET-ligaen match between Vålerenga and Stavanger Oilers on October 23, 2018 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Ahlholm själv menar att han räknar med reaktioner, men att han nu är redo att börja på ny kula.

– Det är många som kommer tycka till, men det är upp till mig att ta revansch och allt det. Jag är här för att ta revansch.

Rasmus Ahlholm har representerat Vålerenga förut under karriären, och det var kontroversiellt då han bytte till Storhamar, där han blev kvar i tre år, innan han alltså fick sparken. 

Här är situationen som fick svensken sparkad:

LÄS MER: Svenske innebandy-liraren tror att han är Paolo Maldini – men allt slutar med den sjukaste tacklingen vi sett