Nordamerikanska kritiken mot petningarna av Rasmus Dahlin: ”Helt obegripligt”

Rasmus Dahlin hyllas till skyarna inför sommarens NHL-draft.
Men supertalangen får knappt spela i OS, något som nu möts av stark kritik på andra sidan Atlanten.

Rasmus Dahlin är namnet på hela hockeyvärldens läppar. Efter det senaste årets succé har Dahlin redan hunnit med spel i Tre Kronor – och efter framgångarna i Frölunda tog han en plats i Rikard Grönborgs OS-trupp.

Men i Pyeongchang har 17-åringen inte fått någon vidare chans att skina. Inför kvartsfinalen mot Tyskland hade Dahlin bara fått knappa fem minuters istid, det mesta i powerplay, någonting som tidigare sågats av Peter Forsberg.

Nu möts Dahlins knappa istid av kritik från Nordamerika.

”En besvikelse”

Efter Tre Kronors första match konstaterade Grönborg att Dahlin är tillräckligt bra för att få spela.

Förbundskaptenen menade samtidigt att Dahlin endast är 17 år, men argumentet kring att Dahlin inte skulle vara förberedd och mogen för spel i OS köper inte hockeyexperten Jack BaerYahoo Sports.
”Det är obegripligt. Det är svårt att intala sig själva att Dahlin är den minst förberedda spelaren bland de svenska backarna. Seriöst, hur många spelare i OS, inte ens i det svenska laget, kan göra de saker han kan?”, skriver Baer.

Sportsajten Deadspin inleder med rubriken ”Vad i helvete gör Sverige med sitt fenomen?” och kritiserar Grönborgs uttagning.

”Dahlin var frisk men fick sitta på läktaren i den första matchen och hans 4,36 minuter i matchen mot Tyskland var minst på isen. Vad i helvete? Efter första matchen, det här var vad coachen hade att erbjuda Dahlin”, skriver reportern Lauren Thieisen på Deadspin.

LÄS MER: Foppa och Timonen överens – han var jobbigast att möta: ”Jag hatar honom fortfarande”

Kungens hyllning till svenska superduon: ”Fantastisk prestation”