Niklas Wikegårds tydliga ilska inför nya säsongen – kräver nu förändring från spelarna: ”Sluta med det!”

Niklas Wikegård har fått nog.
Nu kräver han förändring från SHL-spelarna.
– Ligg inte kvar på isen!, säger han.

Det är inte första gången som Niklas Wikegård surnar till och sticker ut hakan om saker inom svensk hockey. Den färgstarke profilen är sällan rädd för att säga vad han tycker och tänker, och ett ämne som ligger honom varmt (eller kallt?) om hjärtat är frågan om filmningar.

Kräver förändring

Wikegård har flera gånger rasat mot filmningar inom SHL och har menat på att de som filmat förtjänar betydligt hårdare straff, och att de både borde bötfällas och hängas ut för att skämmas. Nu kommer han med ytterligare kritik mot spelarna inom SHL, och han kräver förändring direkt.

190402 Cmores Niklas Wikegård under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 2 april i 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg

Niklas Wikegård vill att spelare slutar att ligga ner efter avblåsning, och kräver straff för de som gör det ändå.

– Ligger du kvar på isen efter avblåsning, så ska det inte vara något mer spel den matchen. Ligger man kvar efter avblåsning, och någon typ av funktionär eller läkare kommer in, så är det minst en matchs avstängning, säger han i ett klipp på C More:s sociala medier.

”Finaste man kan göra att bita ihop”

Wikegård menar att många spelare ligger kvar – helt i onödan.

– Jag vill inte se att man ligger kvar på isen av ingen anledning alls. Det kostar på att spela hockey, men 99,9 procent av alla tillfällen så kan man ta sig till båset. Man kan det, så sluta ligg kvar på isen! Jag skulle vilja att SHL-tränare, allsvenska tränare och alla ungdomstränare hjälper till att stävja det.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Wikegård menar samtidigt att problemet kan växa sig än större.

– Att bita ihop har nästan blivit ett skällsord. Att bita ihop är nästan det finaste man kan göra, på alla nivåer. Jag tror att om de nya generationerna inte börjar bita ihop, så kan vi få ett ännu större problem och inte bara inom ishockeyn. 

Håller du med honom? Lämna gärna en kommentar om vad du tycker!

LÄS MER: När Sven Tumba gjorde två självmål(!) i samma match – och fick ett strikt förbud av Tre Kronor-ikonen

Få våra nyhetsbrev!