Niklas Wikegårds tokilska mot SHL-domarna – rasar efter omdiskuterade besluten: ”Kvällen är förstörd!

Leksand-Oskarshamn hade flera omdiskuterade situationer.
Då rasade Niklas Wikegård mot domsluten.
– Kvällen är förstörd!, säger han.

Leksand vann matchen mot Oskarshamn, på torsdagskvällen, med 4-2. Men efteråt var det någonting helt annat som diskuterades – nämligen en rad riktigt tveksamma domslut.

”Tappar lite luften”

I början av den andra perioden delade Leksands Patrik Norén ut en stenhård tacking i mittenzonen mot en pucktransporterande Oskarshamns-spelare. De flesta tycks överens om att tacklingen var schysst och korrekt och att det snarare var puckförarens ansvar – men domarna tyckte annat och delade ut 2+10 minuter för ren checking to the head.

201112 Oskarshamns Fredrik Olofsson får vård under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Oskarshamn den 12 november 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Kort därefter fick dessutom Oskarshamns Brian Cooper matchstraff för charging, efter en sen tackling mot Leksands-stjärnan Partik Cehlarik – någonting som fick tv-kommentatorn Björn Oldeen att se rött.

– Om reglerna säger att det där är en utvisning tycker jag vi är illa ute, säger Oldeen i sändningen, och tillägger senare:

– Jag tappar lite luften om de finns stöd att det där är ett matchstraff. Då måste vi titta på det och hitta en lösning, säger han.

Wikegårds enorma kritik

Någon som reagerade kraftigt, särskilt på Patrik Noréns utvisning, var Niklas Wikegård.

– Då är den här kvällen förstörd. Tacklingen som Norén delar ut är en fantastisk tackling. Vi har sett sådana tacklingar tidigare i år och det är som Niklas Kronwall sagt: ”Man kan inte åka runt med en cigg i munnen”. Det är precis vad Oskarshamn-spelaren gör här, han åker runt med en cigg i munnen och får en bra tackling och den tar ju på axeln till och med, den tar inte ens upp mot huvudet utan det är bara att han blir omskakad. Tittar ni på den sekvensen så är det extremt låg respekt av Oskarshamns-spelaren, som går in och försöker dribbla mitt i banan, mot en Norén som satsar på en tackling. Utvisningen borde nästan vara mot Oskarshamnsspelaren, som sätter sig själv i en sån dålig situation att det är skrämmande att se, säger Wikegård i ett klipp på Twitter, och fortsätter sedan med en uppmaning till domarkåren:

– Jag förväntar mig att Thorsbrink(domarchef), och domarna säger att ”det får aldrig mer bli en utvisning på en sån tackling”. 

190402 Cmores Niklas Wikegård under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 2 april i 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg

Wikegård var även kritisk mot det matchstraff som Brian Cooper tilldelades.

– Dessutom så tycker jag att Cehlarik… det är en sen tackling från Cooper, kanske en halv sekund, det ska vara en interference, det är absolut inget matchstraff. Kvällen är förstörd, säger han.

LÄS MER: Robin Lehners kritik mot hela NHL – efter ärliga orden om sin mentala ohälsa: ”Det är sjukt mycket problem”

Få våra nyhetsbrev!