Niklas Wikegårds stenhårda krav till alla SHL-stjärnor: ”Ut och städa!”

SHL är uppskjutet.
Du uppmanar profilen Niklas Wikegård alla kontrakterade spelare att… städa.
– Jag tror att det är väldigt bra om man inom föreningarna tittar lite inåt, säger han.

Coronavirusets enorma spridning i Europa och Sverige har fått hårda konsekvenser på idrotten. SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan är redan färdigspelade för säsongen, och därmed så kommer inte några lag att flyttas upp eller ned mellan serierna.

Idén: Städa i samhället

Men det innebär samtidigt svårigheter för klubbarna, då de flesta spelare har kontrakt fram till i slutet av april. Men nu lanserar Niklas Wikegård, expert på C More, en lösning.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Idéen: Att kontrakterade spelare jobbar åt samhället.

– Svensk hockey är en jättestor samhällskraft, med miljontals fans. Nu är det tusentals starka företag som nu kämpar, och i det här läget tycker jag att klubbar och föreningar, som har spelare kontraktsbundna, skulle kunna göra saker i samhället. Jag tror att man ska ta kontakt med alla sina seriebiljetter, titta litegrann: ”Vad kan vi göra för er?”, säger Wikegård i ett klipp på C More.

”Hjälpas åt – hela hockey-Sverige”

Han föreslår bland annat städning som en syssla.

– Kan vi hjälpa er handla mat? Gå på apoteket och handla medicin? Gå ut med hunden? Hjälpa till med barnen? Hjälpa till och städa? Knyta banden ännu hårdare till sina fans. Hjälpas åt, hela hockey-Sverige, helt enkelt, säger Wikegård.

190402 Cmores Niklas Wikegård under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 2 april i 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg

Han menar även att det skulle lätta upp den nu oroliga och tryckta stämningen som finns i Sverige.

– Jag tror att det är väldigt bra om man inom föreningarna tittar lite inåt. Vad kan vi göra i det här läget, i det här läget när alla har det så jobbigt och alla är så oroliga. Att man inte bara stänger ner butiken och skickar hem spelarna, och sätter sig på ishallen, på kontoret och rullar tummarna. Utan att man använder juniorlag, man använder ledare som har ersättning fortfarande – och spelarna framför allt, att de gör något som är samhällsnyttigt. Om det är att gå ut och städa, plocka skräp eller hjälpa till, framför allt bara att hjälpa människor som har det tufft just nu, avslutar Wikegård.

Håller du med honom? Dela för att berätta vad du tycker om det här!