Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Niklas Wikegårds jättesågning av svensk hockey

”Just nu är det käpprätt åt helvete”. Så beskriver experten Niklas Wikegård hur svensk hockey mår just nu. I sin videoblogg svingar han vilt mot hur det måste ske en förändring och det snarast.

Svensk hockey lever inte direkt på sina framgångar för tillfället. Under det senaste året har allt från Juniorkronorna till Tre Kronor och Damkronorna stått för tunga förluster och de mest ädla medaljerna lyser med sin frånvaro. Det får experten Niklas Wikegård att ryta till.
– Hockeyn i Sverige har faktiskt aldrig varit sämre om jag ska vara helt ärlig. Intresset i ligan är okej men vi kämpar hela tiden med vikande publiksiffror. Alla måste ta ett ansvar och se till att produkten blir bättre, fostra bättre spelare, se till så att det blir attraktivt att stanna kvar längre i Sverige och att det blir attraktivt att komma tillbaka till SHL. Att det blir attraktivt att spela i Tre Kronor. Det måste vara glädje och det måste vara roligt. Just nu är det dåligt och jag är väldigt, väldigt orolig, säger Wikegård i sin videoblogg.
 
Han konstaterar att det i dagsläget är för många spelare som inte brinner för att spela i Tre Kronor. Samtidigt vill han se ett starkare landslag som tas på allvar av samtliga som på något sätt är inblandade.
– Vi måste ha någonting som är stort och starkt. Antingen lägger man ner Euro Hockey Tour och bara spelar VM, OS och World Cup och har coacher från KHL och SHL. Eller så lägger vi ner en jävla kräm på att se till att ha ett ruskigt bra Tre Kronor, ingenting mitt emellan. Just nu är det mitt emellan och det blir bara pajas av allting, säger han.
 
Men problemen finns inte bara i Tre Kronor menar Wikegård. Han är också orolig för utvecklingen i SHL.
– 52 SHL-omgångar kanske är för mycket. Har vi 14 bra lag? Orkar de här 14 lagen bjuda på bra underhållning i 52 omgångar, kanske är det för mycket. Kan vi spela färre matcher? Får vi ihop ekonomin på det? Funkar det för C More? Det här är frågor som jag inte har en aning om, men någonstans måste vi börja vrida och vända på det här, för just nu är det käpprätt åt helvete, säger Wikegård i videobloggen.
 
LÄS MER: 9 saker som Niklas Wikegård ALDRIG skulle säga
 
Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.