Niklas Wikegård sticker ut hakan inför SHL-säsongen – storklubben vinner för första gången på evigheter

Niklas Wikegård sticker ut hakan inför SHL-säsongen – storklubben vinner för första gången på evigheter

En ny SHL-säsong.
Nu ger Niklas Wikegård sitt guldtips.
– De känns hetast, säger profilen.

Efter månader av förberedelser och stenhård träning så är SHL-säsongen nu bara dagar bort. På lördag drar en ny säsong, och det är enligt många experter den mest ovissa säsongen på många, många år. Förhandstipsen har varierat rejält, och det är svårt att hitta en tydlig guldfavorit som sticker ut från mängden.

”Det känns givet”

I våras avslutades säsongen med en rafflande final mellan Luleå och Färjestad. Luleå såg ut att gå mot sitt första SM-guld på 26(!) år men förlorade den sjunde och helt avgörande finalen på hemmais, och i årets förhandtips är laget långt ned på många experters listor. Man har tappat sina två bästa poänggörare i Linus Omark och Pontus Andreasson, och det finns frågetecken kring lagets offensiv.

190928 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 28 september 2019 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Men Niklas Wikegård, mångårig expert på C More, tvivlar inte på lagets kvalitéer. I podcasten Sporthuset får han en rak fråga om hur han ser på guldfavoriterna till den kommande säsongen, och han lyfter då fram Luleå som en toppkandidat.

– Luleå är med, defintivt, Skellefteå också. Rögle med sin förstakedja, och Färjestad kommer stoppa in någon gubbe till. Topp fyra-fem känns ganska givet tycker jag. Frölunda är där och knackar på dörren också, säger han.

Wikegårds guldfavorit

Wikegård utser sen sin allra största guldfavorit, och det är glada nyheter för alla Luleå-fans. Wikegård tror nämligen inte att de offensiva tappen är tillräckligt tunga för att peta borta laget som guldkandidat.

– Det är svårt att säga. Men just nu känns faktiskt Luleå hetast. Deras backuppsättning känns grym, säger han.

220512 Färjestads spelare jublar med pokalen efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Niklas Wikegård lyfter även fram ett annat lag han är nyfiken på.

– Växjö ska bli spännande att se, och vad Jörgen Jönsson klarar av nu som huvudtränare.

Wikegård nämnde Frölunda som en av sina toppkandidater, men han menar även att Roger Rönnberg har en del att jobba med, och experten är säker på att Frölunda kommer behöva förbättra sitt spel om man ska ha något med guldstriden att göra.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: SHL-lagets blixtvärvning från konkurrenten – 2 dagar innan lagen möts i premiären