Nicklas Lidström och Mika Zibanejads fina hyllningar inför JVM-finalen – säger nu det alla tänker: ”Bara en gång i livet”

Finalen i Junior-VM är bara timmar bort.
Inför matchen har flera stjärnor skickat hälsningar för att peppa Juniorkronorna.
– Chansen att vinna JVM-guld på hemmaplan får man bara en gång i livet, säger NHL-stjärnan Mika Zibanejad till Sportbladet.

Sverige kunde tillslut dra ifrån 5–2 i semifinalen mot Tjeckien, efter en jämn inledning av matchen. Segern innebar en finalplats på hemmaplan för Juniorkronorna, som nu har chansen att ta Sveriges första JVM-guld sedan 2012.

Lundqvist & Zibanejad

Det är många hockeystjärnor och profiler som velat hylla spelarna efter framgångarna i mästerskapet. På morgonvärmningen inför semifinalen dök Henrik Lundqvist upp och överraskade Juniorkronorna. Målvaktsikonen, som själv spelade JVM 2000 och 2001, kom in och gav några smarta råd och peppande ord.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nicklas Lidström, Mika Zibanejad, Junior-VM, JVM, Juniorkronorna, hockey
180427 Mika Zibanejad efter en träning med Sveriges ishockeylandslag den 27 april 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Senaste gången Sverige vann JVM-guld, i Calgary, Kanada 2012, var det den nuvarande NHL-stjärnan Mika Zibanejad som avgjorde finalen mot Ryssland. Det var på övertid som han klev fram och gjorde matchens enda mål. Då det inte blivit något guld sedan dess har det blivit som en tradition att Zibanejad skickar en hälsning till Juniorkronorna när de går långt.

Lidströms hälsning

30-åringen har följt Juniorkronornas mästerskap, och ser nu fram emot att följa finalen. Även om det kommer bli lite omständigt.
– Det har inte varit en enkel väg fram och det är det sällan, det blir mycket nerver när allt hänger på vad som händer i en enda match, men det kan vara bra att få lite motgång också. Jag tycker de hanterat det väldigt bra. Det kommer vara ruggigt nervöst att se finalen. Jag hinner se åtminstone första perioden hemma. Sedan flyger vi till Montreal, så jag hoppas på bra wifi på planet, säger Zibanejad till Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nicklas Lidström, Mika Zibanejad, Junior-VM, JVM, Juniorkronorna, hockey
221117 Nicklas Lidström tilldelas priset Tidernas Spelare under Tidernas Hockeygala den 17 november 2022 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0377

Redan inför kvartsfinalen skickade Mika en videohälsning till laget. Men när de nu är klara för final har han lite att tillägga.
– De vet hur de ska spela och de vet varför de är där och nu hoppas jag de kan gå ut och bara njuta. Chansen att vinna JVM-guld på hemmaplan får man bara en gång i livet och den ska man verkligen bara just njuta av, säger Zibanejad till kvällstidningen.

LÄS MER: Mika Zibanejads helt klockrena halloweendräkt med frun Irma – så här har du aldrig sett NHL-stjärnan förut

Även NHL-ikonen Nicklas Lidström gör sitt för att heja fram killarna.
– Lycka till i finalen! En fantastisk känsla att få spela en JVM-final på hemmaplan. Kör hårt.

Hur kommer det gå i finalen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nicklas Lidström talar rakt från hjärtat om Erik Karlsson och det är ren gåshud: ”Det är helt galet egentligen”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev