Nicklas Lidström och Mats Sundin utser bästa svenskarna i NHL – William Nylander tvåa på listan: "Han är hetare"

Nicklas Lidström och Mats Sundin utser bästa svenskarna i NHL – William Nylander tvåa på listan: ”Han är hetare”

Det finns en hel del svenskar som spelar i NHL.
Några gör det bättre än andra.
Nu avslöjar Nicklas Lidström och Mats Sundin vilken spelare de håller högst.

Nicklas Lidström och Mats Sundin är två av de största hockeylegendarerna som Sverige har att erbjuda. De båda spenderade största delen av sina karriärer i NHL, i 20 respektive 18 säsonger.

Sundins karriär

”Lidas” var en ”one club man” borta i USA, och spelade samtliga 20 säsonger i Detroit Red Wings. I dag är den före detta backen videpresident för Detroits hockeyverksamhet.
För ”Sudden” blev det tre olika klubbar under tiden i NHL, men en stor majoritet av tiden spelade han i Toronto Maple Leafs.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nicklas Lidström, Mats Sundin, NHL
160907 Sveriges rådgivare Nicklas Lidström, Mats Sundin och Daniel Alfredsson under en träning med det svenska landslaget i ishockey den 7 september 2016 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57959

De båda svenskarna är numera ikoner i sina respektive tidigare NHL-klubbar. 2012 blev Sundin förste svensk sen Börje Salming att bli invald i Hockey Hall of Fame. Lidström gick i hans fotspår och blev invald tre år senare. För den tidigare Detroit-spelaren blev det totalt 1 564 matcher i NHL, för Toronto-ikonen 1 346.

Lidström säker

I dag var det länge sen Sudden och Lidas satte sina fötter på isen i en NHL-match, efter att karriärerna avslutades 2009 och 2012. Men det finns ett helt gäng killar som tagit över manteln som svenskar i NHL.

Och Mats avslöjar nu vem han tycker är den bästa, även om det är svårt att bara nämna en.
– Om man ska lita på statistiken så är det väl ändå Elias Pettersson nu som har en fantastiskt fin start på säsongen. William Nylander såklart, i Toronto, som har börjat väldigt bra. Sen har vi ju väldigt många duktiga backar där borta i Victor Hedman och flera andra – Rasmus Dahlin i Buffalo. Så det ser bra ut tycker jag, kul för svensk hockey, säger Sundin till Sportbibeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

William Nylander, NHL
231117 William Nylander of Toronto Maple Leafs during the NHL Global Series game between Toronto Maple Leafs and Detroit Red Wings on November 17, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JZ0454 / SWEDEN AND NORWAY ONLY – NO SYNDICATION

Lidas är inne på samma spår.
– Elias Pettersson är väl den hetaste just nu, han har ju börjat otroligt bra. Hela laget har börjat bra, så han är väl den som har producerat. William Nylander har också haft en bra start på säsongen, men jag skulle nog ranka Elias som nummer ett just nu, säger Nicklas Lidström.

Vem tycker du är den bästa NHL-svensken just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: William Nylanders jätteshow på hemmaplan – efter Mats Sundin överraskning som chockade alla: ”Vi hade ingen aning!”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev