Nicklas Bäckströms tydliga framtidsbesked – stjärnan öppnar dörren för flytt till SHL: ”Vi har bra kontakt”

Nicklas Bäckströms tydliga framtidsbesked – stjärnan öppnar dörren för flytt till SHL: ”Vi har bra kontakt”

Nicklas Bäckström vägrar stänga dörren till SHL.
Han hoppas fortfarande avsluta karriären i Sverige.
– Det finns en chans, säger han till Hockeypuls.

Nicklas Bäckström är en av Sveriges absolut största hockeystjärnor, och hans kvalitéer i NHL går inte att ifrågasätta. Men den här säsongen blev tung för honom, då han missade många matcher på grund av sin höftskada.

Tunga skadan

I slutspelet blev det, till exempel, bara sex matcher, och i grundserien bara 47 av totalt 82. Bäckström har under många år haft problem med sin höft, och han säger att han spelar med smärtor varje gång Capitals är inne i tätt matchande.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) looks on during the second period of an NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, April 26, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

Bäckström lär, enligt rapporter i USA, tvingas till operation under sommaren om han ska kunna fortsätta spela regelbundet och på högsta nivå, men kontraktet är aktivt fram till 2025. Men Bäckis har samtidigt länge varit öppen med att han vill avsluta karriären i Sverige och Brynäs, laget han slog igenom i för 15 år sedan.

”Det finns en chans”

Och det är ingenting som har förändrats i tid med att höften krånglat allt mer. Till Hockeypuls säger Bäckis att han gärna vänder hem till Brynäs så länge höften pallar.

– Jo, men känns det bra så finns det en chans. Men man ska också se realistiskt på det. Jag vill inte komma hem och ha ont och inte kunna bidra och spela på den nivå jag vill. Vi får se hur det blir med allting, säger han.

Nicklas Bäckström, NHL
200305 Washington Capitals Nicklas Bäckström during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Bäckström säger att han följer Brynäs noga, och att han dessutom har en hel del kontakt med klubbens sportchef.

– Ja, jag har faktiskt bra kontakt med Johan Alcén. Vi hörs av och diskuterar en del. Så jag hänger med rätt noga.

Hockeypuls skriver även att det finns möjlighet för Bäckström att hjälpa Brynäs på andra sätt framöver, om det nu inte skulle bli som spelare. 

LÄS MER: Hela hockeyvärlden darrar på läppen efter videon på Mika Zibanejad – får knappt fram ord uppe på podiet