Hela hockeyvärlden darrar på läppen efter videon på Mika Zibanejad – får knappt fram ord uppe på podiet

Mika Zibanejad gjorde ett fantastiskt slutspel.
Men det räckte inte hela vägen för stjärnan – eller för New York Rangers.
En video på svensken har nu fått rejäl spridning, och det går verkligen inte att göra annat än att känna för honom.

Det var inte många som hade tippat att Rangers skulle ta sig så långt som man faktiskt gjorde, och nu när slutspels-äventyret är över kan man sammanfatta det hela som en stor succé. Rangers slog ut Pittsburgh Penguins och Carolina Hurricanes, och i konferensfinalen mot Tampa Bay Lightning skaffade man sig ett jätteläge.

Fick knappt fram ord

Efter två spelade matcher av serien – bägge på hemmaplan – var man i ledning med 2-0, men vändningen skulle komma. Lightning vann sina nästkommande två hemmamatcher, och vann till sist serien med 4-2, och får spela Stanley Cup-final mot Colorado Avalanche. För Rangers är säsongen alltså slut, och det var svårt för stjärnorna att hitta någon tröst efter uttåget.

Foto: Twitter

Att Rangers faktiskt gjorde ett kanon-slutspel hjälpte inte, och Mika Zibanejad var helt knäckt efteråt. Svenskstjärnan gjorde ett fantastiskt slutspel och låg ständigt i toppen av hela slutspelets poängliga, med klart många fler gjorda poäng än spelade matcher. Direkt efter den blytunga förlusten i helgen, som alltså innebar att Rangers spelat färdigt, så mötte han pressen.

”Känns så tomt”

Zibanejad satte sig vid podiet och såg rejält nedstämd ut, vilket är naturligt. Men bilderna på Zibanejad, som knappt har ork att svara på frågorna som ställs, har fått rejäl spridning, och alla är överens om att Zibanejad och Rangers kanske var värda mer.

– Jag vet inte vad jag ska säga, säger Zibanejad i videon, tydligt nära att falla i gråt.

– Det känns så tomt, jag vill inte att det ska vara över.

Foto: Twitter

Videon på Zibanejad, som svarade på frågor tillsammans med stjärnan Chris Kreider, har fått stor spridning på såväl Twitter som Youtube.

”Jag gråter när jag tittar på det här”, skriver en användare.

”Mika kan vara stolt, men det här var ett sorgligt ögonblick”, skriver en annan.

”Det går knappt att titta på det här”, skriver en tredje.

LÄS MER: Legendaren Börje Salming avslöjar nu sin tvärvändning – beslutet som förlängde karriären med tre år