Nicklas Bäckströms stora ilska – rasar mot nya beslutet om vinter-OS: "Alla kommer vara besvikna…"

Nicklas Bäckströms stora ilska – rasar mot nya beslutet om vinter-OS: ”Alla kommer vara besvikna…”

NHL släpper inte sina spelare till OS.
Det får Capitals-stjärnan Nicklas Bäckström att rasa.
– Alla spelare kommer vara besvikna, säger han.

Ett stort coronautbrott har drabbat NHL och flera matcher de senaste veckorna har blivit uppskjutna. Och tidigare i veckan togs ett beslut om att pausa ligan fram till annandag jul för att stoppa smittspridningen. Det har fått konsekvenser för vinter-OS som bara är en och en halv månad bort.

”Ett skämt”

Trovärdiga medier borta i Nordamerika rapporterade under tisdagskvällen, svensk tid, att spelarfacket har kommit överens med ligan att stoppa NHL-stjärnorna från mästerskapet. Det får den svenske superstjärnan Nicklas Bäckström att rasa.

– Det känns som ett skämt om OS-deltagandet ställs in. Alla spelare som hade en chans att spela OS kommer vara besvikna, säger han till SportExpressen.

Nicklas Bäckström, NHL
200305 Washington Capitals Nicklas Bäckström during a regular season NHL game between New York Rangers and Washington Capitals on March 5, 2020 in New York. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88126

Det kom som ett stort glädjebesked när NHL tidigare i år meddelade att de kommer släppa sina spelare till vinterns stora idrottshändelse. Men det fanns även en möjlighet för ligan att göra helomvändning, om ett större coronautbrott skulle inträffa.

Nu pekar allt mot att NHL aktiverat klausulen, och världens bästa hockeyspelare kommer alltså inte få resa till Kina. En enorm besvikelse för Bäckström och övriga stjärnor, som också stoppades från OS-spel för fyra år sedan.

”Kommer göra ont länge”

– Jag har sett fram emot det här i åtta år. Den här frågan har varit en snackis inom laget under den senaste tiden, säger Bäckström.

Även den svenske Tampa Bay-stjärnan Victor Hedman är besviken. Backesset var en av tre spelare som togs ut till mästerskapet i förtid av förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

– Jag förstår att ingen kan kontrollera vad som händer i världen just nu, men det är ledsamt. Jag har sett fram emot OS under lång tid. Det här kommer att göra ont under lång tid, säger han till The Athletic.

170126 Capitals Nicklas Bäckström under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och Washington Capitals den 26 januari 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87390

Spelare har sedan tidigare ställt sig kritiska till OS-mästerskapet i Kina. Det har stått klart om hårda karantänregler i landet, där ett positivt test av viruset under turneringar tvingar spelare till karantän i flera veckor. Av den anledningen valde till exempel Robin Lehner att inte nobba mästerskapet.

LÄS MER: Henrik Lundqvists kritik inför vinterns OS – reagerar starkt efter ovissheten: ”De vet inte vad som väntar…”

Få våra nyhetsbrev!