Nicklas Bäckströms jättesuccé fortsätter – gör bästa säsongen någonsin och toppar nu bägge prestigelistorna

Poängsuccén fortsätter.
Nu toppar Nicklas Bäckström såväl den svenska poängligan som målligan.
Och faktum är att svensken aldrig(!) inlett en säsong bättre.

Han har länge varit en av våra allra största stjärnor i Nordamerika, men Nicklas Bäckström har aldrig varit känd för att vara den stora målgöraren i Washington Capitals. Svensken har i stället mer gjort sig ett namn för sitt spelsinne och sina magiska passningar – ofta till Alexander Ovetjkin – men i år har han faktiskt lyckats med det mesta.

Nya jättesuccén

Bäckström har nämligen fått en sanslös start på årets NHL-säsong, och succén tycks bara fortsätta. I nattens vinstmatch mot Buffalo Sabres så blev det ytterligare ett mål, och han bara fortsätter att förbättra sitt redan fina målsnitt för säsongen.

Nicklas Bäckström, Alexander Ovechkin
150120 Washingtons Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin jublar efter 4-2-målet under ishockeymatchen i NHL mellan Washington Capitals och Edmonton Oilers den 20 januari 2015 i Washington. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86913

Bäckström gav Capitals ledningen i den första perioden då han viljestarkt höll sig framme framför målen och kämpade in en retur från Alexander Ovetjkin. Ofta under stjärnduons karriär så har det varit svenskens som spelat fram ryssen, men den här säsongen har det alltså mer ofta än tidigare säsonger varit tvärtom.

Toppar bägge listorna

Bäckström har nu gjort åtta mål och tolv assist – och alltså totalt 20 poäng på bara 15 spelade matcher. Center-stjärnan leder därmed den svenska poängligan klart, och han toppar dessutom även den svenska målligan.

Foto: Viafree

Och faktum är att Bäckström, ända sedan starten i NHL för hela 14 år sedan, aldrig fått en så bra start poängmässigt i ligan. I natt räckte det även för seger för Capitals, som därmed befäster sin slutspelsplats i division. vinstsiffrorna i natt skrevs till 3-1 – efter att Sabres tröstmålat i slutet genom Victor Olofsson, som nu noterats för fina 14 poäng den här säsongen.

SE HIGHTLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Klockrena orden om William Nylander i natt – ger bästa möjliga kontringen efter jättehånen

Få våra nyhetsbrev!