Nicklas Bäckströms ärliga ord – så är relationen med Ovetjkin efter Rysslands invasion: ”Vi har bestämt...”

Nicklas Bäckströms ärliga ord – så är relationen med Ovetjkin efter Rysslands invasion: ”Vi har bestämt…”

Alexander Ovetjkin har kritiserats kraftigt sedan Rysslands invasion av Ukraina.
Nu uttalar sig Nicklas Bäckström om hur relationen mellan stjärnorna ser ut idag.
– Det har jag och ”Ovie” bestämt, säger han till Expressen.

Månader har gått sedan Rysslands invasion av Ukraina, och under tiden som gått har flera idrottare kritiserats hårt och kraftigt runt om i världen. I skidvärlden har Alexander Bolsjunov dragit rubriker kring sig efter att ställt upp på diverse festligheter tillsammans med Vladimir Putin – men även flera hockeystjärnor har hamnat i rampljuset.

Orden om relationen med Ovie

Alexander Ovetjkin, en av världens bästa hockeyspelare, har kritiserats rejält då han länge vägrade uttala sig över huvud taget om kriget. På sociala medier har Ovetjkin dessutom fortfarande en bild på honom och Putin som profilbild, vilket lett till ytterligare kritik. Under NHL-slutspelet fortsatte Ovetjkin att tiga, och kritiken har inte direkt minskat.

Nicklas Bäckström, Alexander Ovechkin
150120 Washingtons Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin jublar efter 4-2-målet under ishockeymatchen i NHL mellan Washington Capitals och Edmonton Oilers den 20 januari 2015 i Washington. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86913

En av Alexander Ovetjkins absolut närmsta vänner inom ishockeyn är Nicklas Bäckström. De bägge har varit lagkamrater i Washington Capitals under hela NHL-karriärerna, och har under åren kommit varandra nära, inte minst på isen, men även utanför den.

”Vi har bestämt…”

Men de bägge pratar inte nämnvärt om vad som försiggår i Ukraina just nu, menar han.

– Jag och ”Ovie” har bestämt att vi i vår relation inte pratar om politik och det där som händer i Ukraina överhuvudtaget. Det är samma sak i omklädningsrummet. Ingen pratar om det där, säger Bäckström till Expressen.

Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) looks on during the second period of an NHL hockey game against the New York Islanders, Tuesday, April 26, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

”Bäckis”, som just nu rehabar efter en höftoperation under sommaren, är dock tydlig med vad han tycker om det som just nu pågår.

– Det är verkligen hemskt det som försiggår. Barn, vuxna, oskyldiga som drabbas. Det är fruktansvärt. Jag mår dåligt när jag ser tv-bilderna från Ukraina.

LÄS MER: SHL-lagets svar efter uppgifterna om Jonathan Dahlén – uppges överens med stjärnan: ”Det roligaste är…”