NHL-svenskens otroliga hjärnsläpp i natt – toksågas för sitt rena rama överfall: ”Det är rent ut sagt farligt”

Pierre Engvall tappade huvudet fullständigt.
Då belönades han med ett matchstraff – efter att ha slagit en motståndare i nacken.
Nu sågas han rejält för överfallet.

Pierre Engvall har varit en av Torontos största positiva överraskningar den här säsongen. Han har fått förtroendet och varit ordinarie, och har tackat genom att göra sju poäng på 27 spelade matcher. Svensken har dessutom fått mycket istid, och Toronto har varit tydliga med att man tror mycket på svensken framöver.

Jättekritik efter överfallet

Toronto har samtidigt spelat bra senaste tiden, men i natt slog det slint rejält för Pierre Engvall, och nu är frågan huruvida han kommer få sitta på läktaren i någon match. Det var i matchen mot LA Kings som Engvall i början av den tredje perioden hamnade i bråk med motståndaren Sean Durzi. Engvall hade tidigare i matchen gjort 1-0 för Toronto, men i situationen med Durzi så hjälpte han inte direkt laget.

Foto: Twitter

LA Kings var frustrerade då man låg under med 0-4, varpå Durzi utdelade ett gäng knuffar på Engvall i mittenzonen. Durzi fick sedan klubban upp mot Engvalls huvud, och när Engvall tryckte bort den, så utdelade han dessutom ett slag i nacktrakten på Durzi, som direkt föll till isen. Domarna behövde inte tveka särskilt länge, och Engvall skickades direkt till omklädningsrummet med ett matchstraff.

LÄS MER: Robert Gustafsson bjuder på rent humorguld när han får totalpanik flera hundra meter upp i luften: ”Haha”

”Förtjänar avstängning”

Toronto Maple Leafs klarade att freda sitt mål under det fem minuter långa boxplayet som följde för Engvalls matchstraff, och man vann matchen med 5-0, men för Engvall talar nu mycket för en avstängning, och på sociala medier sågas svensken för överfallet.

”Det finns inget utrymme för sånt där i NHL. Borde ge ordentlig böter och avstängning”, skriver en.

”Om NHL bryr sig om spelarnas säkerhet så borde det här åtminstone vara tre matchers avstängning”, skriver en annan.

Foto: Twitter

Många menar dock att Durzi har sig själv att skylla i situationen, och att Engvall inte förtjänar några konsekvenser för smällen.

– Ni har sett Pierre spela här under lång tid nu, och ni vet att han aldrig spelar för att skada, säger tränaren Sheldon Keefe.

LÄS MER: När Gunde Svan visade upp sitt enorma pannben i skidspåret – och bevisade varför han är en av de största