NHL-svenskens galna kontrakt i nya klubben.

Efter tre år i Boston Bruins bestämde sig Loui Eriksson för en månad sedan att prova lyckan på annat håll. 31-åringen hade ett väldigt bra utgångsläge i förhandlingarna med olika klubbar och till slut föll valet på Vancouver Canucks, där han framöver kommer att agera radarpartner till bröderna Henrik och Daniel Sedin.

Det står nu även klart att Tre Kronor-stjärnan kommer att belönas rejält i sin nya klubb. Förutom lönen, som under det sexåriga kontraktet är värt 306 miljoner kronor, får Loui Eriksson en galen sign-on bonus – på totalt 238 miljoner kronor.
– Kontraktet har en unik struktur och jag kan inte minnas att någon annan svensk NHL-spelare genom åren lyckats få så mycket pengar i sign-on bonus, säger Erikssons agent, J.P. Barry till SportExpressen.

Upplägget av kontraktet menar Erikssons agent är ett bevis på Vancouvers vilja att få över den svenska högerforwarden till klubben. För 31-åringen själv var anbudet klockrent.
– Ekonomiskt sett fanns det några likvärdiga anbud, men för Loui kändes Vancouver rätt. Förutom tvillingarna Sedin finns i höst också dansken Philip Larsen, som Loui känner sedan tiden i Dallas, i laget. Killarna är bra kompisar, säger agenten Peter Werner till tidningen.

Loui Eriksson kom tvåa i Bostons interna skytteliga under förra säsongen med sina 63 poäng, 30 mål och 33 assist. Han draftades av Dallas Stars i den andra rundan redan år 2003 och trejdades sedan av Dallas till just Boston år 2013. Nu väntar nya äventyr med ett rejält klirr i kassan för den svenska stjärnan, som i höst ska vara med och föra Tre Kronor till nya triumfer i World Cup.

LÄS MER: Den svenska NHL-målvakten har hittat sin nya klubb.

loui

Älskar du hockey? Gilla Sportbibeln.