NHL-svenskens besked efter tuffa året – kan återvända till SHL efter tolv(!) raka säsonger i Nordamerika

Carl Gunnarsson har länge varit en ordinarie spelare i NHL, som alltid varit omtyckt av sitt lag och sina lagkamrater. Backen kanske inte är den som gör flest poäng, eller spelar den frejdigaste hockeyn och utmärker sig mest på isen, men han hyllas ofta för sitt defensiva arbete och sin enorma kämparvilja och vinnarskalle.

Kan återvända

Det är också egenskaper som gjort att han hållit sig kvar i ligan i hela tolv raka säsonger, och gjort att han fått mängder av speltid i både Toronto Maple Leafs och St. Louis Blues. För bara något år sedan var Gunnarsson viktig i slutspelet då hans Blues vann deras första Stanley Cup-titel någonsin.

150110 St Louis Carl Gunnarsson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i NHL mellan St Louis Blues och Carolina Hurricanes den 10 januari 2015 i St Louis. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men nu är läget lite annorlunda. Gunnarsson har haft problem med skador och har den här säsongen opererat knät vilket gjort att han missat i stort sett hela säsongen. Han har ett utgående kontrakt, är 34 år gammal vilket givetvis gör att ryktena kring en återkomst till SHL tar fart igen. Nu öppnar han dörren för en flytt hem till Sverige. Skulle det bli en flytt hem räknar många med att Örebro är laget.

– Jag har inte pratat med Örebro och det är för tidigt att säga någonting om nästa säsong. Vi får ta det snacket senare när jag vet hur det skadade knät läker. Men visst hade det varit kul att köra hemma en sväng innan man lägger av, säger han till Expressen

”Lite hopp finns det”

Gunnarsson är dock även öppen med att han skulle tycka att det var kul att testa på spel i en tredje NHL-klubb, men med tanke på hur säsongen sett ut för honom nu så är det inte solklart att så blir fallet.

– Litet hopp finns det väl kanske, men jag inser att jag kanske inte är den hetaste spelaren på marknaden härborta, säger han.

150110 St Louis Carl Gunnarsson under uppvärmningen inför ishockeymatchen i NHL mellan St Louis Blues och Carolina Hurricanes den 10 januari 2015 i St Louis. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Carl Gunnarsson fick sin hockeyuppfostran i Örebro men slog igenom i Linköping. Redan 2009 flyttade han till NHL, och där har han alltså blivit kvar. När det var lockout-period under säsongen 2012/2013 så var Gunnarsson i Örebro, och många år i rad nu har det ryktats om att klubben är intresserade av att värva hem backkuggen.

LÄS MER: Jättebråket: Här kastar Rasmus Dahlin(!) handskarna och går in i vilt slagsmål med BÅDA storstjärnorna

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!