Jättebråket: Här kastar Rasmus Dahlin(!) handskarna och går in i vilt slagsmål med BÅDA storstjärnorna

Det är inte ofta man ser Rasmus Dahlin kasta handskarna.
Men på lördagskvällen rann det över även för 21-åringen.
Som gick in i en vild fajt med båda storstjärna Brad Marchand och David Pastrnak.

Sju minuter in i den tredje perioden av mötet mellan Boston Bruins och Buffalo Sabres på lördagskvällen. För ovanlighetens skull så hamnade den vanligtvis så lugne Rasmus Dahlin i händelsernas centrum av ett riktigt jättebråk.

Dahlin i bråk

Svensken var även orsaken till att känslorna hettade över rejält. Allt började när 21-åringen crosscheckade storstjärnan David Pastrnak bakom eget mål.

Rasmus Dahlin, NHL
Rasmus Dahlin i jättebråk. FOTO: Viafree.

Sedan kom lagkamraten och ständigt bråksökande Brad Marchand till undsättningen och han åkte också på en crosschecking av Dahlin. Pastrnak föll in i sargen och Marchand brakade över målställningen.

”Kokade över”

Båda två reagerade direkt och slängde sig på Dahlin och började svinga vilt. Men svensken gav sig inte en tum och kastade handskarna när ett jättebråk tog över, se slagsmålet här nedanför.
– Det kokade över för Marchand där, säger NHL-experten Erik Granqvist i Viaplays sändning.

Rasmus Dahlin, NHL
Rasmus Dahlin i jättebråk. FOTO: Viafree.

Det märktes även att retstickan Marchand blev förvånad av att Dahlin utmanade honom. Men fajten hann aldrig dra igång innan domarna snabbt var på plats för att avvärja.

Hoppet släckt

Pastrnak ville även ge sig av Dahlin en ytterligare gång men då klev Sabresmålvakten Dustin Tokarski emellan och stoppade Bruinsstjärnan. Jättebråket slutade sedan i att Dahlin fick två minuter för crosschecking medan även Marchand och Pastrnak också fick två minuter vardera för roughing.

Själva matchen slutade 6-2 till Boston och det här var lagets tredje raka seger samtidigt som Buffalo inkasserade sin fjärde raka förlust. För Sabres och Dahlin har redan slutspelshoppet släckt med fyra omgångar av grundserien kvar.

Se fajten:

Vad tycker du om Rasmus Dahlins insats i fajten? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: När Börje Salming vägrade sluta slå storebrorsan – så vaktmästaren(!) fick nog: ”Han släckte och åkte hem”

Få våra nyhetsbrev!