NHL-svensken tokhyllas för helt oväntade målet i natt – lagkamraterna lyriska: ”Inte sett det på länge”

Han är inte den vanaste målskytten.
Men i natt höll sig Marcus Pettersson framme – och hyllas nu rejält.
– Det var ett fantastiskt mål, säger lagkamraten John Marino.

Marcus Pettersson har sedan ankomsten till NHL varit uppskattad av såväl lagkamrater som supportrar. I storlaget Pittsburgh Penguins har han hyllats för sina egenskaper isen, som kanske inte mest handlar om att göra snygga mål och poäng.

Oväntade målet

Under tiden i pingvinerna har dock Pettersson hyllats för sina ledaregenskaper och sitt uppoffrande spel, och det är inte ofta han hamnar i målprotokollet nuförtiden. I natt, i det stora rivalmötet mot Philadelphia Flyers, fick vi dock se en oväntat läcker fullträff av svensken.

Foto: Youtube

Matcherna mellan Flyers och Penguins brukar vanligtvis vara bland de mest intensiva i hela NHL, men när lagen möttes i natt var det desto mer avslaget då Penguins sedan tidigare är klara för slutspel, och således inte har något att spela för, samtidigt som Flyers redan är klara att missa slutspelet, vilket gjorde att spelet blev däran. Pettersson ödslade dock ingen tid, och med bara en och en halv minut spelad av matchen höll svensken sig framme framför mål.

Hyllas stort

När han väl fick pucken i bra läge så valde Pettersson att inte skjuta direkt, utan i stället göra en dragning för att lägga in pucken i öppet mål. För att vara en så defensiv back som Pettersson är var det rena rama konststycket. Målet var dessutom bara hans andra för säsongen, och efteråt hyllades han stort av lagkamraterna.

– Det var ett fantastiskt mål. Jag har inte sett de takterna från honom på länge. Det var kul att se honom få in den, säger John Marino.

Foto: Youtube

Penguins vann till sist matchen med hela 7-3, och det var fler som var glada över Petterssons oväntade mål efteråt.

– Det var riktigt snyggt, kul att se honom där uppe och sedan få in den, det var viktigt för oss, säger Jake Guentzel.

LÄS MER: Nya, enorma ilskan efter skandalscenerna och beslutet i NHL – kräver nu hans avgång: ”Det är chockerande”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!