NHL-svenskarnas vackra hyllningar till vännen Zetterberg: "Bästa förebilden"

NHL-svenskarnas vackra hyllningar till vännen Zetterberg: ”Bästa förebilden”

I natt fick Henrik Zetterberg den allra mäktigaste hyllningen.
Och det allra finaste i 1000-jubileumet var när NHL-svenskarna skickade sina hälsningar till vännen i Detroit Red Wings.

Detroit Red Wings må avsluta NHL-säsongen utan Stanley Cup-slutspel för första gången på 26 år. Men ändå blev det en riktig avslutningsfest i hemmaarenan i natt – i dubbel bemärkelse.

För inte nog med att man tog farväl av Joe Louis Arena så var det även jubileumsfest för Henrik Zetterberg som firade 1000 NHL-matcher.

Inför nedsläpp hyllades svensken med familj på isen och på jumbotronen dök några mycket välbekanta NHL-svenskar upp för att hylla sin motståndare och lagkamrat men framförallt vän.
– Henrik, stort grattis till 1000 matcher med Detroit och sista matchen på Joe. Det blir inte större än så, sa Daniel Alfredsson.
– 1000 matcher i ligan är väldigt stort och du ska vara väldigt stolt över det. Jag är väldigt stolt över att få kalla dig vän, sa Erik Karlsson.
– Hank, jag vill bara gratulera dig till nummer 1000. Det är väldigt imponerade och det har alltid varit riktigt kul att spela mot dig – och med dig, sa Henrik Lundqvist.
– Jag tycker att du är den bästa förebilden jag någonsin sett. Du har betytt så oerhört mycket för svensk hockey och det har varit grymt att spela med dig, sa Nicklas Bäckström.

Även lagkamraten Niklas Kronwall samt forna lagkamraterna Pavel Datsyuk och Steve Yzerman levererade känslofyllda hälsningar, se allt med egna ögon här nedanför.

LÄS MER: Stora glädjebeskedet mitt i slutspelet: NHL-svensken återvänder till SHL.

Se de vackra hyllningarna till Henrik Zetterberg:

https://youtu.be/Ja0aTJaDl64