NHL-svenskarna låg bakom allt i New York Rangers imponerande seger i natt

Mika Zibanejad gjorde två mål och Erik Gustafsson tre assist när New York Rangers bortaslog Toronto med 5–2 i NHL.
Även Elias Pettersson och Nils Höglander hade anledning att fira efter mål i Vancouvers vinst mot Nashville.

Rangers svenskar hade ett finger med i allt när man lyckades bärga en ny seger, den tredje på de fyra senaste matcherna.

Mika Zibanejad öppnade målskyttet drygt sex minuter in i första perioden och var även den som stängde detsamma med en fullträff i tom kasse i slutet av tredje, hans tionde och elfte mål för säsongen.

Däremellan hann lagkamraten Erik Gustavsson leverera tre assist och backen ligger nu på totalt 19 poäng.

Även Torontos William Nylander noterades för poäng efter att ha spelat fram Auston Matthews när denne gjorde 2–2.

Två andra svenskar som bidrog till seger för sitt lag i nattens omgång var Elias Pettersson och Nils Höglander, som noterades för mål och assist respektive mål när Vancouver vann mot Nashville på bortaplan.

Desto tyngre gick det för Rasmus Dahlins Buffalo. 23-åringen från Lidköping stod visserligen för både mål och assist, men det hjälpte föga i en målrik match som gästande Columbus tog hem med 9–4.

Inte heller för Daniel Alfredsson, som tidigare i veckan tog över som assisterande tränare i Ottawa, gick det som önskat.

I Alfredssons debut på tränarbänken såg hans lag länge ut att gå mot vinst i men trots Ottawa-ledning med 3–1 inför sista akten blev det förlust. Arizona gjorde tre mål inom loppet av sju minuter och bestal gästerna på segern.