NHL-storstjärnan bryter nu tystnaden – avslöjar tuffa sanningen om varför han missat hela säsongen: ”Elakt”

Han är en av NHL:s största stjärnor.
Men det blev inte en enda match den här säsongen för Jonathan Toews.
Nu bryter 33-åringen tystnaden och berättar sanningen om varför han saknats på isen.

Det var i december som det stora chockbeskedet kom. Bara några veckor innan den uppflyttade säsongsstarten i NHL meddelades det att storstjärnan Jonathan Toews missar hela säsongen.

Saknats i NHL

Ett oerhört tufft bakslag för en av NHL:s mest profilerade spelare. Och den enda informationen som gavs var att det handlade om sjukdomsbesvär.
– Den här försäsongen har jag upplevt symptom som har gjort att jag känt mig energilös och utmattad. Jag jobbar med läkare för att bättre förstå mitt tillstånd, sa Toews i ett officiellt uttalande då.

Jonathan Toews, NHL
150615 Chicago Blackhawks center Jonathan Toews (19) kisses the Stanley Cup after the Chicago Blackhawks defeated the Tampa Bay Lightning in the NHL Stanley Cup playoffs Final 6 on June 15, 2015 in Chicago. Foto: Andrew Nelles / BILDBYRÅN / Cop 184 – SWEDEN ONLY

Därefter har det varit helt tyst kring kanadensaren som vunnit hela 3 Stanley Cup-titlar med Chicago Blackhawks. Ingen har egentligen vetat varför men Toews har inte spelat en enda NHL-match den här säsongen.

Avslöjar allt

Men nu kommer det härliga glädjebeskedet att 33-åringen gjort comeback på isen igen. I dag återvände han till träning med Blackhawks igen och har gett klartecken för kommande säsong.

Jonathan Toews, NHL
160924 Kanadas Jonathan Toews deppar efter Rysslands 1-2 under semifinalen i ishockey mellan Kanada och Ryssland under dag 8 av World Cup of Hockey den 25 september 2016 i Toronto. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35255

Samtidigt bryter Toews tystnaden och berättar sanningen om varför han har saknats.
– Jag har inte varit så här länge från isen sedan jag var barn. Det känns bra att vara tillbaka och långsamt komma tillbaka till rutinerna, säger han i en video på Twitter.
– Saker lades på hög och min kropp föll mer eller mindre isär. De kallar det för Chronic Immune Response Syndrome (CIRS). Mitt immunsystem reagerade på allting jag utsatte min kropp för. Det var frustrerande, jag visste inte hur eller när jag skulle kunna komma tillbaka. Men jag är tacksam över att ha fått ett bra stöd och en bra hjälp. Jag har lärt mig mycket om det jag utsatt min kropp för under åren.

”Var oroliga”

Många har varit oroliga för Toews hälsa och framtid som hockeyspelare. När han nu återvänder vill han be om ursäkt till alla som varit oroliga för hans skull.
– Det kändes nästan lite elakt att jag gjorde folk så oroliga. Många trodde verkligen att det var något allvarligt. Men i mitt eget huvud har det bara varit en fråga om tid, säger han i Twittervideon, som ni kan se här nedanför.

Jonathan Toews har gjort sammanlagt 815 poäng på 943 matcher för Chicago Blackhawks genom åren och lyft Stanley Cup-pokalen vid tre tillfällen. Han har dessutom vunnit OS-guld och VM-guld med Kanada samt World Cup.

Senaste gången han gjorde en full säsong i världens bästa hockeyliga blev det 60 poäng på 70 matcher för Blackhawks. Nu siktar han mot att nå drömgränsen på 1 000 matcher i NHL kommande säsong.

Se videon:

LÄS MER: Victor Hedmans känsliga ord – ilsknar till efter nya beskedet om OS med Tre Kronor: ”Det suger”

Få våra nyhetsbrev!