Victor Hedmans känsliga ord – ilsknar till efter nya beskedet om OS med Tre Kronor: ”Det suger”

Än så länge råder det stor osäkerhet om vi får se NHL-spelare i OS.
Det får Victor Hedman att reagera.
– Det suger att höra, säger han.

Det var länge sedan Sveriges bästa hockeyspelare samlades för att spela med Tre Kronor. Visst är det hockey-VM varje år, men det är svårt för samtliga NHL-stjärnor att delta, särskilt då turneringen spelas under pågående slutspel i Nordamerika.

Dystra beskedet om OS

Och under det senaste OS:et, i Pyeongchang 2018, så ville inte NHL släppa iväg sina spelare. Förhoppningar har funnits om att vi på nytt ska få se ett riktigt superlag åtminstone under OS nästa år, som närmar sig med stormsteg. Vinterspelen i Kina startar i början av februari kommande år, alltså om bara cirka halvåret, men än finns inget avtal klart mellan NHL och IOK.

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning
181218 Victor Hedman of Tampa Bay Lightning during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Nu har NHL:s kommissionär Gary Bettman uttalat sig om processen och förhandlingarna mellan parterna, och om man ska lita på Bettman – som styr ligan med järnhand – så låter det inte alltför positivt.

– Vi är väldigt bekymrade och frågan är om det är förnuftigt eller inte att delta, säger Bettman.

”Det suger”

Uttalandet har mötts av starka reaktioner i Nordamerika, och flera stjärnor har varit öppna med att de vill spela turnering. En som varit mest högljudd om det hela är Alexander Ovetjkin – men nu reagerar även den svensk storstjärnan Victor Hedman, och han är oroad.

– Det här är kanske sista chansen jag får, så det suger att höra, men nu måste jag ändå fokusera på den utmaningen jag har just nu, säger Hedman till Tampa Bay Times.

170521 Sveriges Victor Hedman jublar med medaljen i omklädningsrummet efter finalen mellan Kanada och Sverige på ishockey-VM den 21 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87461

Victor Hedman menar att det är ett ögonblick som han skulle kunna bära med sig hela livet.

– När du får chansen att representera ditt land på den absolut största scenen är det något som du troligtvis aldrig kommer att glömma, säger han.

LÄS MER: Uppgifter: Svenske NHL-stjärnan på väg bort från Nashville

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!