NHL-legendaren på läktaren under SHL-matchen – för att scouta supertalangerna: ”Gör det väldigt bra”

Djurgården slog Frölunda med 2-1.
På läktaren satt superlegendaren Steve Yzerman – för att scouta Alexander Holtz och Lucas Raymond.
– De gör det väldigt bra, säger han.

Rivalmötet mellan Djurgården och Frölunda var en intensiv historia, som hemmalaget från Stockholm till sist vann med 2-1. Totalt var 7 035 på plats på Hovet – och en av alla stack ut.

”Gör det väldigt bra”

På läktaren satt nämligen en legendar med ett cv som ytterst få personer kan mäta sig med. 1 777 poäng på 1 514 NHL-matcher, tre Stanley Cup-vinster, ett OS–guld och invald i såväl NHL:s som internationella Hall of Fame.

190307 Steve Yzerman, Senior Advisor för NHL-laget Tampa Bay Lightning på plats under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Malmö Redhawks den 7 mars 2019 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Steve Yzerman var där för att scouta Djurgårdens Alexander Holtz, och Frölundas Lucas Raymond.

– Det är kul att se dem spela mot varandra på seniornivå. Det är två väldigt talangfulla spelare som är roliga att titta på. Att spela med män är en stor utmaning men de gör det väldigt bra, säger Yzerman till Aftonbladet.

Väntas gå tidigt

Steve Yzerman tillbringade hela karriären i Detroit Red Wings, där han sedan i somras nu är general manager. I sommar väntas både Holtz och Raymond gå tidigt i NHL-draften, där Red Wings troligtvis får ett tidigt val.

– Vi får se vilket draftval vi får. Som det ser ut nu kommer de i alla fall att gå i första rundan och troligen i första halvan, säger Yzerman.

971031 Ishockey Steve Yzerman, Detroit Red Wings © Bildbyrån

Varken Alexander Holtz eller Lucas Raymond lyckades skriva in sig i poängprotokollet under matchen, som Djurgården alltså vann med 2-1.

– Man tänker inte så mycket på det. Det är mycket folk på läktarna och man försöker charma Djurgårdens fans, säger Holtz.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!