NHL-legendaren och SHL-profilens nya, totalt oväntade jobb – efter stora skandalerna

Donald Brashear är en riktig NHL-legendar – och gjorde även en sejour i Modo.
Efter karriären har det dock gått utför.
Nu har Brashear, efter en rad karriär, skaffat sig ett oväntat jobb.

Donald Brashear var given i NHL från 1993 till 2009, och gjorde över 1 000 matcher i ligan. Men det var först 2015 som han bidrog med en av svensk hockeys största bomber någonsin, då han presenterades för Modo i SHL.

Inblandad i skandaler

Totalt blev det dock bara 16 matcher i Sverige, innan Brashear lämnade. Sedan dess har hans liv tagit en helt annan riktning.

150316 Modos Donald Brashear efter ishockeymatchen i kval till SHL mellan Modo och Vita Hästen den 16 mars 2015 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / BILDBYRÅN

Förra året gick Brashears företag i konkurs, och legendaren tvingades betala miljoner i skulder. I somras kom dessutom uppgifter i Nordamerika om att Brashear var inblandad i en knarkskandal, och ställdes under hösten inför rätta för kokaininnehav och inbrott.

Nya oväntade jobbet

Nu förvånas hockeysupportrarna i Nordamerika över Brashears nya jobb – på ett kafé i Quebec, Kanada.

– Han är en anställd, det är allt. Vi har precis startat upp, och han är här för att hjälpa mig, säger kaféts ägare Pierre Sévigny, som även han är tidigare NHL-spelare.

051004 Ishockey, NHL, Philadelphia Flyers, träning: Peter Forsberg och hans beskyddare Donald Brashear som har 2000 utvisningsminuter i ligan. © Bildbyrån

Hur länge Brashear är tänkt att ha jobbet är oklart.

– Vi tar det dag för dag, säger Sévigny.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!