NHL-expertens stenhårda ord om Daniel Alfredsson – kräver upprättelse efter år av vägran: ”Det är dags nu!”

Daniel Alfresson är en av våra allra största.
Men han är fortfarande inte invald i Hall of Fame.
Nu kräver Sportsnet-experten Wayne Scanlan ändring på det.

Daniel Alfredsson har meriter i världens bästa hockeyliga som få kan matcha. Totalt gjorde han 1 246 matcher i NHL, och noterades för makalösa 1 157 poäng.

Nobbats varje år

Alfredsson vann dessutom mänger av individuella utmärkelser, och flera tunga titlar med Tre Kronor. Men Alfredsson lyckades aldrig, trots sina närmare 20 år i NHL, aldrig med att vinna Stanley Cup.

141204 Daniel Alfredsson under ishockeymatchen i NHL mellan Ottawa Senators och NY Islanders den 4 December i Ottawa. Foto: Blair Gable / BILDBYRÅN

Det har lyfts fram som en av anledningarna till att Alfredsson fortfarande inte valts in i Hockey Hall of Fame. Svensken la skridskorna på hyllan 2014 och har haft tre chanser att väljas in – men nobbats varje år.

”Måste vara dags nu”

Senare i juni kommer en ny chans, och då kräver Sportsnet-experten Wayne Scanlan upprättelse för ”Alfie”.

”Det finns en Hall of Fame-kandidat som varit precis framför deras ansikten sedan 2017, en skicklig spelare och en erkänd ledare, som har mängder av år i NHL och som skördat stora framgångar internationellt. Hans namn är Daniel Alfredsson. Han är den viktigaste spelaren i Ottawa Senators historia, och han får en fjärde chans att bli invald den 24 juni. Kollar man på siffrorna så är kanske inte Alfredsson det mest självklara valet, men de talar tydligt för att han är värd att bli invald”, skriver han.

161229 Daniel Alfredsson has his jersey with his number 11 retired on December 29, 2016 in Ottawa. Alfredsson unveiling a picture with Erik Karlsson (R). Photo: Freestyle Photography / BILDBYRÅN

Scanlan lyfter bland annat fram Alfredssons imponerande poängsnitt (han är 54:a någonsin i poäng, 63:a i mål), hans styrka i slutspelet, hans makalösa cv för Tre Kronor och de individuella priserna.

”Efter nästan 30 år så måste det vara dags för en modern Senators-spelare att skrivas in i Hall of Fame. Om inte nu – så när? Och om inte Alfie – så vem? Ingen annan spelare i Senators sedan 1992 har kommit i närheten, vilket inte minst bevisas med Alfies pensionerade tröjnummer.”

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!