22-åringen dumpades av toppklubben – gör nu matcher i en helt annan sport(!): ”Jag har saknat det...”

22-åringen dumpades av toppklubben – gör nu matcher i en helt annan sport(!): ”Jag har saknat det…”

Anton Karlström fick inget förlängt kontrakt med Modo.
Nu spelar han matcher – i fotboll.
– Jag lägger inte skridskorna på hyllan, hoppas jag, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Anton Karlström har fått sin hockeyuppfostran i Modo och klättrade genom föreningens ungdomslag hela vägen till seniorlaget. Han gjorde sina första matcher med Modos A-lag under säsongen 2016/2017, då han fick göra sju matcher i Hockeyallsvenska.

Dumpades av Modo

Men 22-åringen har sedan dess haft det tungt att ta en ordinarie tröja i laget. Som mest har han gjort 34 matcher under en säsong för Modo, och han har flera utlåningar i bagaget.

180923 Anton Karlström under Ishockeymatchen i HockeyAllsvenskan, mellan Modo och Almtuna den 23 september 23 i Örnsköldsvik. Foto: Jonas Forsberg / COP 71

Den gångna säsongen fick han, förutom Modo, även göra matcher i Örnsköldsvik i Hockeyettan, samt i hockeyallsvenska Västervik. Efter säsongen stod det dessutom klart att hans kontrakt med Modo inte förlängs.

Har nu bytt sport

I väntan på en ny klubb och en ny säsong så har Karlström sadlat om – till fotbollsspelare, i division 4-laget Sidensjö.

– Jag har saknat fotbollen och när jag fick möjlighet att spela med Sidensjö så var det inget att tveka på. Jag vill ju ha något att göra, säger Karlström till Örnsköldsviks Allehanda.

Anton Karlström, Modo
190320 Modos Anton Karlström och Jonathan Johansson deppar under ishockeymatchen i slutspelsserien mellan Leksand och Modo den 20 mars 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Karlström menar dock att hockeykarriären inte är över… troligtvis.

– Jag lägger inte skridskorna på hyllan, hoppas jag. Men det beror lite på vad som händer framöver, säger han, och fortsätter:
– Jag har inga krokar ute mer än att jag pratar med en division 1-klubb. Vi får se vad som händer, men jag vill inte lägga av med hockeyn. Men det är en ny situation för mig som jag inte är van vid.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!