NHL-experten pekar nu ut fyra lag – som kan trejda sig till Henrik Lundqivst: ”Det hade varit mest logiskt”

Henrik Lundqivst har varit tydlig med att han vill avsluta karriären i New York Rangers.
Men nu lyfter experten Jack McKenna möjligheten för klubben att trejda bort målvakten – och pekar ut fyra lag.
– Carolina Hurricanes hade varit mest logiskt, säger han till Sportbibeln.

Henrik Lundqvist har dominerat i New York Rangers-målet i 15 år. Han har hyllats som en av sin generations bästa målvakter, och blivit en omåttligt populär spelare bland publiken i Madison Square Garden.

Blivit petad

Men under senare år har speltiden sjunkit för svensken, som under säsongen fått se sig passerad som förstamålvakt. Samtidigt har Rangers inte bara en – utan två – fullgoda ersättare till Lundqvist i sin organisation.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
180720 New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist under Lundqvist Goalie Camp den 20 juli 2018 i Öckerö. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

Det har lett till rykten om vad som egentligen kommer hända med Lundqvists framtid. Han har kontrakt även över nästa säsong, och har samtidigt en ”no-trade-clause” som gör att han själv måste godkänna en flytt.

De kan göra upp om svensken

Någonting som målvakten tidigare nobbat – trots förslag.

– Rykten har uppgett att Rangers fått bytesförslag från San Jose Sharks och Columbus Blue Jackets, som egentligen bara behövde Lundqvists underskrift. Men han nekade dessa. De kan försöka värva honom igen, men två lag som skulle vara logiskt är Colorado Avalanche och Carolina Hurricanes. Särskilt Carolina, det hade varit en bra matchning, då de har ett av ligans bästa försvar och fantastiska unga forwards. Med en stabil målvakt skulle de på allvar bli en Stanley Cup-utmanare, säger experten Jack McKenna, på Blueshirt Banter, till Sportbibeln.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Jack McKenna tror dock att Lundqvist blir kvar i Rangers, även över sommaren.

– Henrik Lundqvist har varit ansiktet utåt för det här laget under 15 år. Hur obekväm målvaktssituationen än är just nu, så har Lundqvist fortfarande inte uttryckt en önskan att lämna, och jag kan inte se framför mig att organisationen tvingar bort honom om han nu vill stanna, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!