NHL-experten listar Elias Petterssons tre bästa NHL-poäng – och bevisar varför hela Vancouver älskar honom

Elias Pettersson har bara gjort två säsonger i NHL.
Men det är lätt att tro något annat om man ser till hans höjdpunkter.
Sportbibeln lät en expert ta ut svenskens tre främsta – och det ger verkligen gåshud.

Elias Pettersson draftades förvisso tidigt, och förväntningarna när han väl tog steget från SHL till Nordamerika var stora, men att han så tidigt skulle ha en så enorm påverkan på Vancouver Canucks var det få som förutspådde. Elias Pettersson har tagit NHL med storm och har fullständigt dominerat i Vancouver, och har under de två säsongerna snittat närmare en poäng per match.

Mäktiga listan

I sommarens slutspel var han dessutom en given nyckelspelare i det Canucks som skrällde sig hela vägen till konferenssemifinal, där till sist Vegas Golden Knights blev ett för tufft motstånd. Inför kommande NHL-säsong så rankas Pettersson riktigt högt upp i flera prestigefyllda listor, och enligt många är han redan nu en av de allra bästa centrarna i ligan.

Elias Pettersson, Vancouver Canucks
181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks ahead of the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87813

Men inte nog med att Pettersson gör mängder av poäng, han gör det ofta med stil och finess, dessutom. Det blir extra tydligt när Sportbibeln ber den kanadensiske experten Alex Hoegler, som är skribent om just Canucks, att lista Petterssons tre snyggaste aktioner i ligan, för det här är verkligen imponerande.

3: Det första NHL-målet:

– En två-mot-en-situation där Elias Pettersson bara väljer ett hörn och dundrar in pucken. Skottet är perfekt, och det var ett så otroligt ögonblick för alla Canucks-fans.

2: Kontringen mot Columbus Blue Jackets:

– Sättet som Elias Pettersson bara bryter sig igenom försvaret, vinner kampen om pucken och sedan fintar bort Merzlinkins är inget annat än löjligt. Mer likt ett tv-spel än så här blir det inte.

1: Assisten mot Vegas Golden Knights:

– Han bryter passningen, vinner kampen om pucken, och gör sedan – på äkta Sidney Crosby-manér – en passning bakom ryggen till Brock Boeser som gör mål. Det här är utan tvekan det snyggaste Elias Pettersson gjort i NHL. Hans arbetsmoral och beslutsamhet, och allt han gör med pucken, är bara helt otroligt.

Få våra nyhetsbrev!