Galna målfesten i NHL på svensk mark – Lucas Raymond låg bakom mäktig upphämtning på hemmaplan: ”Speciellt”

Speciellt att göra mål på hemmaplan, säger 1–4-målskytten Lucas Raymond.

NHL befinner sig i Sverige för första gången sen 2019 för Global Series i Stockholm. De fyra lagen som taget sig över Atlanten är Detroit Red Wings, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs och Minnesota Wild.

Raymonds mål

Totalt spelas fyra matcher under Sverige-vistelsen fram till söndag. Under torsdagskvällen spelades den första av de fyra. Och det var Ottawa och Detroit som inledde matchandet, några dagar efter att de landade i Stockholm.

Lucas Raymond, Detroit Red Wings, Ottawa Senators, NHL Global Series
231116 Artyom Zub of Ottawa Senators and Lucas Raymond of Detroit Red Wings during the NHL Global Series game between Detroit Red Wings and Ottawa Senators on November 16, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0495 SWEDEN AND NORWAY ONLY – NO SYNDICATION

Trots att Red Wings inledde första perioden bra var det Ottawa som gjorde målen. Inför den andra perioden stod det 3–0 som tidigt i andra utökades till 4–0 till Senators.

Men efter drygt tio minuter spelade av andra perioden klev Detroit-svensken Lucas Raymond fram och gjorde 1–4. Med det inledde Red Wings sin väg till kvittering, och i den andra periodpausen var ställningen 4–4.

Brännström poänglös

En mållös tredje period ledde till övertid. Då klev Tim Stutzle fram och gjorde 5–4 med två(!) sekunder kvar av övertiden, och avgjorde därmed matchen för Ottawa.
– Ett poäng är ett poäng och att ta sig tillbaka från 4–0 är inte lätt, men självklart hade vi velat vinna matchen. Men, ny chans i morgon, säger Lucas Raymond efter matchen.

Lucas Raymond, Detroit Red Wings
231116 Lucas Raymond of Detroit Red Wings ahead of the NHL Global Series game between Detroit Red Wings and Ottawa Senators on November 16, 2023 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0495 SWEDEN AND NORWAY ONLY – NO SYNDICATION

Göteborgaren hade familj och vänner på plats på matchen, när han fick göra ett viktigt mål.
– Självklart speciellt att göra mål på hemmaplan, framför familjen och alla andra. Det hade varit ännu roligare med en vinst men, det kändes kul, säger Raymond.

Ottowa-svensken Erik Brännström lämnade isen utan poäng. Nästa match i NHL Global Series spelas mellan Detroit Red Wings och Toronto Maple Leafs fredag 20.00.