Nästa svensk att skriva NHL-kontrakt – men ska ändå spela för ny SHL-klubb i höst

Nästa svensk att skriva NHL-kontrakt – men ska ändå spela för ny SHL-klubb i höst

Ännu en SHL-spelare har skrivit på för NHL.
Filip Berglund har skrivit ett tvåårskontrakt med Edmonton Oilers.
Men han blir ändå kvar i SHL kommande säsong och ska spela för ny klubb till hösten.

Redan 2016 draftade Edmonton Oilers Filip Berglund i den tredje rundan av NHL-draften. Nu har Oilers tagit sista chansen att skriva NHL-kontrakt med 22-åringen från Skellefteå.

Klar för NHL-laget

Berglund har skrivit på ett två år långt entry level-kontrakt med NHL-laget. Men det blir ändå inte flytt till Nordamerika kommande säsong.

Filip Berglund, NHL
200303 Skellefteås Filip Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Istället blir unge backen kvar inom svensk hockey. Men det blir ändå spel i ny klubb till hösten.

Blir nu kvar i SHL

Efter att ha spelat hela hockeykarriären i Skellefteå AIK går Berglund nu lämnat för spel i Linköping nästa säsong. Och Oilers har nu meddelat att 22-åringen kommer att bli utlånad till LHC under säsongen 2020-21.

Filip Berglund, NHL
191130 Skellefteås Filip Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö den 30 november 2019 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Hos Linköping återförenas han nu med förre tränaren Bert Robertsson. Berglund satte personbästa förra säsongen med 5 mål och totalt 20 poäng på 52 SHL-matcher.

Totalt har det blivit hela 200 matcher och 53 poäng i SHL för Skellefteå AIK. Men nu är det dags för Filip Berglund att testa vingarna på ny ort och ta ytterligare ett steg i SHL innan den stora NHL-flytten väntar.

LÄS MER: Uppgifter: Svenske stjärnan högaktuell för storklubben – 9:e(!) klubbadressen på 10 år