Landslagsbacken klar för SHL-klubben – gör sin första säsong i svenska högstaserien

Björklöven tappar ännu en nyckelspelare till SHL.
Nu står det klart att även landslagsbacken Oliver Larsen tar steget upp till högstaserien.
21-åringen har skrivit på och blivit presenterad av Oskarshamn.

Ända sedan hockeysäsongen tog slut i förtid på grund av coronavirusets utbrott och allt kvalspel ställts in så har Björklöven haft det riktigt tufft. Senaste säsongens suveräna seriesegrare har tappat flera spelare till SHL-klubbar.

Klar för SHL-laget

Nu har ytterligare en spelare lämnat Björklöven för att ta klivet upp till SHL. Först var det succémålvakten Joe Cannata, sedan Brian Cooper och nu har den tredje Björklövenspelaren skrivit på för Oskarshamn till kommande säsong. 

Oliver Larsen, SHL
190923 Björklövens Oliver Larsen under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo den 23 september 2019 i Umeå. Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN / Cop 230

Danske landslagsbacken Oliver Larsen har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-jumbon.
– Jag har hört mycket bra om IK Oskarshamn som förening. Jag har faktiskt pratat med en del danskar som varit i föreningen som säger att det är en perfekt miljö att utvecklas i. Efter mitt samtal med tränarna kändes det rätt. De ser potential i mig och jag ser fram emot att få representera IKO, säger han till klubbens officiella webbplats.

Gör debut i SHL

Det blir 21-åringens allra första säsong i SHL efter tre säsonger i HockeyAllsvenskan och spel hos Björklöven, Pantern och Leksand.
–  Jag har samlat på mig mycket erfarenhet när jag spelade i Pantern, Björklöven och landslaget, extra mycket under VM förra året. Man blir alltid bättre av att spela mot bättre motståndare. Jag ser fram emot att försöka slå mig in i laget och få mäta mig mot SHL-motstånd, säger Larsen i pressmeddelandet.

Oliver Larsen, SHL
190418 Oliver Larsen of Denmark and Adam Brodecki of Sweden during the international friendly Ice Hockey match between Denmark and Sweden on April 18, 2019 in Rødovre. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92283

Sammanlagt har Oskarshamn värvat hela fem spelare från finallagen i HockeyAllsvenskan. Då man även skrivit kontrakt med Modos Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson.

Oliver Larsen har gjort totalt 113 matcher i HockeyAllsvenskan samt 33 poäng. 

LÄS MER: Uppgifter: Svenske stjärnan högaktuell för storklubben – 9:e(!) klubbadressen på 10 år