När tuffingen Magnus Wernblom fick oväntat telefonsamtal av domarikonen ”Kuben” – svaret: ”Nej, för fan!”

.

Magnus Wernblom spenderade en hel tid i utvisningsbåset.
Nu avslöjar hockeytuffingen när han oväntat nog blev uppringd av domarikonen Thomas ”Kuben” Andersson.
– Han ringde mig faktiskt när jag slutade med hockey och frågade om jag ville bli domare, säger Wernblom till Hockeysverige.

Han har aldrig vunnit SM-guld men med otroliga 677 matcher och 423 poäng är Magnus Wernblom en av de största legendarerna i Elitserien/SHL. Tuffingen från Kramfors slog igenom i Modo säsongen 1990/91 och blev klubben trogen ända till 2004.

Wernbloom satte avtryck

Då tog han klivet ned till Allsvenskan och hjälpte Skellefteå AIK upp till högstaserien. 2009 tog sedan karriären slut efter att ha återvänt till Modo igen.

Magnus Wernblom, Modo
080119 Ishockey, Elitserien: Magnus Wernblom, Modo(jubel)
© Bildbyrån – 95059

Wernblom satte verkligen avtryck på svensk hockey, men kanske allra mest hos domarna. Det allra mest klassiska minnet är nog från säsongen 1997/98 när han stängdes av i hela åtta matcher.
– Det var hemma mot Djurgården. ”Kuben” (Thomas Andersson) som dömde. Han tog mig på någonting som i min värld inte fanns att jag skulle bli utvisad för. Då brann det till lite för mycket. Det här var mitt dilemma när jag spelade, att jag alltid var på gränsen. Det tog många år för mig att hantera just det där. Jag fick en ”tia” på det där och sedan blev det vedhuggning i utvisningsbåset och för det fick jag åtta matcher, säger hockeyikonen när han minns tillbaka i en intervju med Hockeysverige.

Kuben, domare
130312 Ishockey, SM-kvartsfinal 1, Färjestad – Modo: Thomas Andersson, domare.
© Bildbyrån – 86418 – Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

”Kuben ringde mig…”

Wernblom fortsätter att berätta om relationen med just ”Kuben” och det mycket oväntade telefonsamtalet han fick från domarikonen den dagen Modo-liraren la av den aktiva spelarkarriären.
– Till att börja med var inte han (Kuben) populär i mina ögon. Sedan måste jag erkänna att han blev en bättre domare med tiden. Vi träffades mycket, man visste vilka som dömde och vad man fick göra och inte fick göra beroende på vem som var domare. Det där lärde jag mig efter ett tag. ”Kuben” ringde faktiskt när jag slutade med hockey och undrade om jag inte skulle bli domare. Jag kunde ju allt skit, haha… Det var lite roligt faktiskt. Jag träffade honom nere i Gävle och det finns inga ”hard feelings”. På isen är det en sak och utanför är det en annan sak, säger Wernblom till hockeysajten.

Men någon domarkarriär var Wernblom verkligen inte alls sugen på…
– Nej, för fan inte domare. Jag får fortsätta med att skälla på domarna i stället, haha.

LÄS MER: Magnus Wernblom avslöjar de tuffaste spelarna han mött: ”Han var groteskt stark”

Här tar Magnus Wernblom ut sin drömfemma – kolla på superstjärnorna han väljer bort

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);