När Tuffe Uffe gjorde det förbjudna med målvaktens(!) klubba – och tappade hakan när domaren lyfte armen

Ulf Samuelsson var inte direkt ovan med att få utvisningar.
Men en gång tappade han verkligen hakan – efter att ha gjort det förbjudna med målvaktens klubba.
– Mark Messier bara stod i båset och garvade, sa tränaren Colin Campbell.

Ulf Samuelsson var verkligen stenhård, och det är lätt att förstå varför hans egna supportrar verkligen älskade honom. Backlegendaren fick, tack vare sin spelstil, smeknamnet Tuffe Uffe, och det sammanfattade verkligen honom väl: Det var verkligen vilda fajter och hårda tacklingar.

Tog målvaktens klubba

Han är fortfarande den svensk med överlägset flest utvisningsminuter i världens tuffaste hockeyliga, och under åren hann det bli hela 57(!) slagsmål. Det är en del, det. Så att säga att Ulf Samuelsson var van att sitta i utvisningsbåset hade, helt klart, varit en underdrift.

951007 Ulf Samuelsson, New York Rangers © Bildbyrån

Men hans utvisningar var faktiskt inte bara på grund av slagsmål och fult spel. En gång fick han en utvisning som verkligen fick honom att tappa hakan – som hade absolut noll med fysiskt spel att göra. Det var i en match mot Tampa Bay Lightning som gruff uppstod framför Rangers målbur. I situationen så tappade New York-målvakten Glenn Healy sin klubba, varpå Ulf Samuelsson åkte fram och gav honom sin klubba, och svensken plockade i samma veva upp målvaktens klubba, men passade även på att åka med offensivt med den i händerna.

”Messier bara garvade”

Det var absolut inte tillåtet, och i stället för att avsluta kontringen så blåste domaren av spelet, höjde armen och plockade ut Samuelsson i utvisningsbåset, för att ha använt sin målvakts klubba.

– Jag vet inte vad jag gjorde – jag visste inte ens att det där var en regel. Men jag antar att det är logiskt…, sa han efteråt.

971105 Ishockey Ulf Samuelsson, New York Rangers © Bildbyrån

Och i Rangers bås var det, trots allt, goda miner.

– Jag var inte säker på vad han åkte ut för, men när jag såg att Mark Messier stod i båset och garvade så förstod jag att ”Sammy” hade gjort något galet…, sa Rangers-coachen Colin Campbell.

Och till historien tillhör faktiskt att Samuelsson hade tur som bara fick en utvisning – då han faktiskt delade ut en slashing med målvaktsklubban också.

– Slashade han med den!? Herregud, det där är verkligen Ulf i ett nötskal, suckade Campbell.

LÄS MER: När Sudden drog på sig spenderarbyxorna i limon – och köpte McDonalds för 10 000 kronor: ”En hög pengar”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!