När Tre Kronor-legendarerna fick ”Pudding” att tappa förståndet – med tidernas bus: ”Skrattade så de kikna”

När Tre Kronor-legendarerna fick ”Pudding” att tappa förståndet – med tidernas bus: ”Skrattade så de kikna”

Materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderstål tillhörde Tre Kronor i 35 år.
Under de åren hann han verkligen uppleva mycket.
Men han har nog själv aldrig blivit så lurad som inför Canada Cup 1987.

”Pudding” började arbeta för Tre Kronor redan 1984, och blev sedan kvar till 2019. VM i Slovakien förra våren blev hans sista, och inför den matchen hyllades stort på isen.

Klockrena pranket

Och det är inte så konstigt att Anders Weiderstål blev en viktig del av landslaget, för under 35 år hinner man se och uppleva mycket. ”Pudding” var känd som en skojare – men han blev själv rejält lurad inför Canada Cup 1987.

190501 Pudding Anders Weiderstål equipment manager of Sweden is celebrated ahead of the Carlson Hockey Games match between Sweden and Russia on may 1, 2019 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån

Det är den förre Tre Kronor-läkaren Lennart ”Hovan” Hovelius som på Brynäs hemsida avslöjar hur de nästan fick Pudding att tappa förståndet.

”I Puddings rum konsumerades det en och annan öl och en del chips medan de såg på boxning på nätterna. Kosthållningen var kanske sådär också, som det gärna kan bli när man är ute och reser och har lite friare tyglar än spelarna. Kanske någon hamburgare mer än hemma”, skriver de.

”Är det tajt?”

Pudding började märka av skräpmaten(?) och började jogga till ishallen – och sedermera även sallad. Men det hjälpte inte.

840801 Ishockey, Sverige, träning inför Canada Cup: Förbundskapten Leif Boork med Håkan Loob och Mats Näslund. © Bildbyrån

Puddings byxor blev tajtare och tajtare – men förklaringen kom.

”En dag såg han från sitt arbetsrum i ishallen att Thomas Rundqvist, Håkan Loob och Masken Carlsson låg på golvet och skrattade så de kiknade. ’Är det tajt, Pudding?’”, skriver de.

Kapade bältet

Förklaringen var alltså att legendarerna, i smyg, varje dag hade kapat en centimeter från Puddings bälte. Det var alltså inte frågan om någon viktuppgång, utan ett klassiskt hyss.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!