När svenske NHL-profilen chockade med räddningen – och skapade jättekaos på isen: ”Jag önskar att...”

När svenske NHL-profilen chockade med räddningen – och skapade jättekaos på isen: ”Jag önskar att…”

Johan Hedberg gjorde många minnesvärda räddningar under karriären.
Men ingen slår nog den när han bara vräkte sig ut på isen – och skapade stort kaos.
– Jag önskar att jag kunde lika mycket då som jag kan nu…, säger NHL-profilen till Sportbibeln.

Johan Hedberg hade en sagolik NHL-karriär. Svensken hann spela i Pittsburgh Penguins, Vancouver Canucks, Dallas Stars, Atlanta Thrashers och New Jersey Devils innan han la plockhandsken på hyllan, 2014.

Makalösa räddningen

Under alla åren i världens bästa hockeyliga så gjorde Hedberg mängder av sagolika räddningar. Men ingen är lika klassisk som den han gjorde för Thrashers mot Philadelphia Flyers 2010.

Foto: Skärmdump/Youtube

Thrashers var i underläge i den tredje perioden när Hedberg lämnade sin målbur för att göra en oväntad och sensationell brytning halvvägs ut i zon. Hedberg kastade sig vågat ut och klippte både spelare och puck – men av bara farten så flög hjälmen av och tröjan åkte upp över huvudet.

”Önskar att…”

I den komiska sekvensen så var alltså Hedberg helt ovetandes om vad som pågick då tröjan täckte all hans syn.

– Man gjorde ju mycket dumma saker… Jag var ju ganska aggressiv, så jag tog chansen helt enkelt. Men den situationen var ganska rolig. Hjälmen flög – och så bara rakt in i tröjan, säger Hedberg till Sportbibeln.

Foto: Skärmdump/Youtube

Johan Hedberg var efter spelarkarriären målvaktstränare i San Jose Sharks, och agerandet är ingenting han rekommenderar.

– Nä, jag önskar att jag kunde lika mycket då som när jag coachade. Hade någon av mina målvakter gjort samma sak som jag gjorde hade jag nog bett dem att lugna ned sig. Samtidigt var det ju ett jäkla bra överraskningsmoment, men ibland blev det ju fel.

Dela för att hylla Johan Hedberg!

Få våra nyhetsbrev!