När SHL-profilen klev in i helt avgörande mötet – och chockade alla med sjukt öl-utspel: ”Blev inte draftad…”

Mötena med NHL-lagen inför draften sägs ha stor betydelse för när man väljs.
Då gick profilen Jonas Ahnelöv in – och pratade bara om öl.
– Vi låg och bara asgarvade allihopa, avslöjar nu Robin Figren i podcasten ”Släpp Sargen”.

Alla unga ishockeyspelare drömmer om att spela i NHL. Därför är den årliga draften en rejäl högtidsstund, då ett fåtal lyckliga får reda på vilken NHL-klubb de troligtvis kommer att representera framöver.

Berättar om draftmötena

Men inför draften är det mycket som man behöver gå igenom. Man behöver inte bara leverera på isen och visa potential där – spelarna förväntas dessutom prestera i diverse tester, och inte minst imponera i möten med klubbarna.

***OUT – EXPRESSEN, AB, DN, SVD, GP, TV – OUT*** Elitserien 2006-07 : Frölunda : 44 Jonas Ahnelöv Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Just mötena med klubbarna sägs vara avgörande i vilket val en klubb gör, och frågorna kan vara stentuffa. Detta vittnar profilen Robin Figren om i podcasten ”Släpp Sargen”, som han har tillsammans humorprofilen Niclas Norlindh.

– För egen del var det ganska lugnt. De hade ändå lite olika taktik, vissa kunde vara ganska hårda i sin frågeställning, vissa mjuka. Men San Jose var ganska tuffa, minns jag, det var många av oss där och vi sa allihopa att: ”Shit, San Jose var verkligen bestämda”, säger Robin Figren i podcasten.

SHL-profilens ölutspel

Men en som tog det hela med en klackspark var Jonas Ahnelöv, som numera är i Leksand.

– Jag var där samtidigt som honom. Han är en jävla härlig kille, alltid glad och gillar livet, säger Figren och fortsätter:

– Han gick in till det där mötet med San Jose, och var lite nervös innan, medan vi andra satt på hotellrummet och väntade. Sen kom han tillbaka, smällde upp dörren och tittade på oss och sa: ”Fan gubbar, jag vet inte vad ni var så jävla rädda för. De var ju skitsköna!? De frågade vilken min favoritöl var, vad vi hade för öl hemma i Sverige – så jag drog allting”, säger Figren.

180206 Jonas Ahnelöv under en träning med Sveriges ishockeylandslag inför OS 2018 den 6 februari 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Det hela slutade med att Ahnelöv till sist drabbades av Phoenix Coyotes – och att alla på hotellrummet fick sig ett rejält skratt.

– Vi låg och bara asgarvade allihopa. Det var ju en speciell fråga, men den gick till Ahnelöv och han löste det galant. Eller… han blev ju inte draftad av San Jose, men de kanske inte ville ha en ölfantast i sitt lag, säger ”Figge”.

LÄS MER: SHL-stjärnans jättekritik efter regeringens nya publikbesked: ”Horribelt – fullsmetat på Stureplan”

Få våra nyhetsbrev!