När Peter Forsberg manglade Niklas Kronwall totalt – och lät honom smaka på sin alldeles egna medicin

Peter Forsberg var som bekant en fena på att göra mål och poäng.
Men det defensiva spelet var det inget fel på heller.
Kolla bara in det här när Forsberg sätter in jordens tackling på tacklingskungen själv – Niklas Kronwall.

Allas vår egen Peter Forsberg behöver knappast någon närmare presentation. Den nu 49-årige Forsberg blev år 2014 invald i Hockey Hall of Fame, och genom hans makalösa insatser i NHL och framför allt i Colorado Avalanche är hans tröjnummer 21 numera pensionerat i Colorado.

Stjärnan Forsberg

Och att han kunde bidra med sina kvaliteter offensivt är såklart ingen hemlighet. 2003 tilldelades ”Foppa” utmärkelsen ”Art Ross Memorial Trophy” som är ett pris som delas ut till den spelare som gjort flest antal poäng under grundserien i NHL.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg
Peter Forsberg. FOTO: Bildbyrån

Men han var inte direkt oäven i det defensiva spelet heller, och kunde med jämna mellanrum dela ut stenhårda tacklingar. En sådan fick landslagskollegan Niklas Kronwall känna på under ett möte mellan Colorado Avalanche och Kronwalls Detroit Red Wings.

LÄS MER: Selänne utser Sveriges största hockeylirare någonsin: ”Vi spelade mycket mot varandra”

Blev ”kronwalled”

Just Niklas Kronwall är känd som den stora kungen av tacklingar, och det var inte sällan han såg till att motståndarspelare blev ”kronwalled” som var ett begrepp som myntades via backens egendomliga sätt att tackla på. Men just den här gången var det Forsberg som såg till att Kronwall själv blev ”kronwalled”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg
Peter Forsberg i Colorado. FOTO: Bildbyrån

I mitten av den tredje och avslutande perioden hade Niklas Kronwall letat sig upp med pucken bakom Colorados kasse. När han sedan vände bort blicken för en sekund så small det – rejält. Forsberg fullständigt körde över Kronwall som för en gångs skull fick känna på hur det är att vara på andra sidan av en tackling.

LÄS MER: Svenska folket överens: Han är vår störste hockeystjärna

Se videon:

FOTO: Youtube