När Peter Forsberg klev in för att köpa ny bil – och gav Anders Limpar sitt livs chock: ”Det är så typiskt Peter”

Anders Limpar blev medbjuden att köpa bil med Peter Forsberg.
Då fick han sitt livs chock.
– Jag blev jätteförvånad, säger han.

Peter Forsberg är inte bara en av våra allra största hockeyspelare genom tiderna. Han är en av de mest omtyckta, och alla som varit lagkamrat eller nära Foppa kan intyga om vilken otrolig person han är. Foppa har alltid haft fötterna på jorden, aldrig glömt bort var han kommer ifrån, och har alltid haft ödmjukhet som en av sina styrkor.

Oväntade vänskapen med Limpar

Sett till poängsnitt är Peter Forsberg en av NHL:s bästa spelare genom tiderna, och hade det inte varit för skadorna, främst i foten, hade han legat ännu högre upp i diverse rankingar och topplistor. Men Foppa hade ändå en otrolig karriär, med dubbla Stanley Cup-titlar och enorma framgångar med Tre Kronor. En som kan intyga om Foppas enorma storhet både på isen och utanför den är landslagsikonen i fotboll, Anders Limpar.

960530 Fotboll, Sverige, Porträtt: Anders Limpar. © Bildbyrån

Limpar är mest känd för sina år i Everton, och landslaget, men spelade även i Colorado Rapids, samtidigt som Foppa var i Colorado. 

– Vi umgicks en hel del, jag såg mycket hockey och han var på i alla fall tio av våra matcher. Foppa är väldigt fotbollsintresserad och hejar på Tottenham. Så vi skickade också en del gliringar mellan varandra när våra lag möttes, säger Anders Limpar till Expressen.

LÄS MER: Patrik Sjöbergs helt klockrena svar när ikonen får välja vilken idrottsstjärna han helst skulle vilja festa med

”Så typiskt Peter”

Limpar minns särskilt en händelse, då Limpar fick följa med på bil-shopping.

– En dag ringde Peter och frågade om jag ville hänga med honom när han skulle köpa bil. Jag tänkte: ”wow, nu jävlar får jag köra Lamborghini eller något annat coolt”, säger han.

Peter Forsberg, NHL
080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg under presskonferensen. © Bildbyrån – 85140

Men i stället hände något helt annat. Den ödmjuke Peter Forsberg, som kände enorma pengar i NHL, valde en lite annan typ av bil än vad Limpar hade tänkt sig.

– Jag blev förvånad. Sen gick vi runt där och Peter hittade en begagnad pickup. Han blev jätteglad, ”den ska jag ha”. Jag bara: ”va???” Han hade kunnat köpa hela bilaffären, han köpte en begagnad pickup. Men det är så typiskt Peter. Han är så jordnära. Så äkta, säger han. 

LÄS MER: När Ingemar Stenmark vägrade ge sig – och chockade en hel skola med hemliga tricket: ”Slog halvt ihjäl sig”