När Peter Forsberg fick en gyllene chans – och stod för alla tiders Finlands-hån mot rivalen Teemu Selänne

Peter Forsberg fick en gyllene chans.
Då tog han den – med tidernas skönaste Finlands-hån mot Teemu Selänne.

Den 8 november var en speciell dag i finländsk idrottshistoria. Jarkko Nieminen, Finlands största tennisspelare genom tiderna, skulle spela sin allra sista match, mot en av tidernas absolut största, Roger Federer.

Foppas otroliga burn

Och det blev en kväll att minnas – med rejält celebert besök. Inte nog med att Federer och Nieminen skulle mötas; inför matchen så deltog även Teemu Selänne och Peter Forsberg för att spela med tennisikonerna i en dubbelmatch. De bägge hockeyikonerna är vänner i dag, men var ofta bittra fiender på isen, inte minst när Tre Kronor och Finland möttes i diverse stora turneringar.

Foto: Facebook

Inför matchen så mötte kvartetten en samlad presskår, och det dröjde inte länge innan hånen haglade. Peter Forsberg inledde med att säga att tennis är hans främsta sport, men han hittade även ett gyllene läge att trycka till sin gamle rival, och som han gjorde det.

– Jag har sagt till Federer, att om vi ligger under med 1-5 så är det inga problem… Oroa dig inte, sa Forsberg.

Fortsatte hånas

Forsberg syftade givetvis på den oförglömliga vändningen som Tre Kronor gjorde mot Finland i VM 2003, då man vände 1-5 till 6-5. Selänne fick dock det sista skrattet då han, tillsammans med Nieminen, vann mot Foppa och Federer.

– Det var en revansch. I dag var det Foppas tur att lämna arenan som en förlorare. Det var mitt mål med dagen, förutom att ha kul, sa Selänne med ett skratt.

Foto: Facebook

Men även den gången kom Peter Forsberg med ett alldeles underbart svar på tal.

– Well… Jag förlorar hellre en tennismatch än en hockeymatch.

Se Foppas klockrena hån här (02.25 in i klippet):

LÄS MER: När Teemu Selänne bjöd lagkompisarna till herrgården – och gjorde det mest vågade vadet någonsin