När motståndarna hamnade i bråk om Erik Karlsson(!) – som inte kunde hålla sig från asgarv: ”Jag vill inte!”

Hur var det egentligen att möta Erik Karlsson när han väl var som bäst?
Det här klippet sammanfattar det PERFEKT.

Erik Karlsson är, sett till hur länge backar brukar spela i NHL, fortfarande inte särskilt gammal, men alla är överens om att han inte riktigt går att känna igen nu jämfört med sina fornstora dagar. Sedan flytten till San Jose Sharks så har svensken inte alls varit lika dominant, och han har stundtals kritiserats rejält för sina insatser.

Sagolik karriär

Men sett till hela 2010-talet så är det få backar som faktiskt överglänste Erik Karlsson, som enligt många experter var världens allra bästa back under flera år. Svensken var stundtals löjligt dominant i Ottawa Senators, där han dessutom var lagkapten och hela organisationens stora affischnamn.

Foto: Youtube

Erik Karlsson vann Norris Trophy två gånger, men enligt experter förtjänade han det faktiskt ännu fler gånger, och med tanke på hur tufft han ibland har det nuförtiden så är det svårt att förstå riktigt hur dominant han faktiskt var, och vilka sanslösa prestationer han ofta bjöd på i Senators, som verkligen inte var något topplag direkt…

Underbara bilderna

Det gick faktiskt till och med så långt att när Karlsson var på isen så kunde motståndarna bråka om vem som skulle slippa att markera honom. 2017, i en match mellan Ottawa Senators och LA Kings, så var det dags för förlängning och Karlsson hoppade ut på isen. Då fångade kamerorna en diskussion mellan Kings-spelarna, som fick hela NHL att bryta ut i garv.

Foto: Youtube

Det var stjärnorna Anze Kopitar, Drew Doughty och Dustin Brown som alla ville undvika att markera Karlsson, och det är tydligt på läpparna att alla säger att de inte vill. Karlsson uppmärksammade det hela, och kunde inte hålla sig för garv åt den minst sagt udda situationen. Det här är verkligen helt underbara bilder – och en påminnelse om vilken sanslös spelare Erik Karlsson var när han var som bäst.

LÄS MER: När Tre Kronor-hjälten vägrade ta skit av Tommy Söderström – och bjöd på tidernas bästa comeback

Få våra nyhetsbrev!