När Mats Sundin lackade ur på egna tränaren – och bjöd på tidernas mest klockrena comeback

Mats Sundin hade fått en trög start på säsongen.
Då hånades han dessutom av egna tränaren under en träning.
Nu avslöjar tidigare storspelarna Ryan Kesler och Kevin Bieksa Suddens klockrena comeback.

Mats Sundin var länge en av NHL:s allra största stjärnor, och är en av de allra bästa spelarna någonsin från Sverige. Sudden hade allt som behövdes för att lyckas i Nordamerika, då han med sin enorma styrka och storlek var omöjlig att rubba.

Underbara Sundin-storyn

Sundin hade dessutom silkeslena handleder, ett rungande skott och ett makalöst spelsinne – egenskaper som gjorde att han på fick göra hela 1 346 NHL-matcher, där han svarade för 1 349 poäng. Men en annan egenskap han besatt var att han var otroligt ödmjuk.

Mats Sundin, Toronto Maple Leafs
141015 Mats Sundin poserar för ett porträtt efter en presskonferens anordnad av Ishockeyförbundet den 15 oktober 2014 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 86844

Men även Mats Sundin kunde ryta ifrån och ge svar på tal. I podcasten ”Kes and Juice”, där de tidigare storspelarna Ryan Kesler och Kevin Bieksa är programledare, berättar de om en incident under säsongen 2008-2009.

”Gjort 600 jävla mål”

Mats Sundin gjorde då sin första, och enda, säsong i Vancouver, men hade fått en trög start. Under en träning så hamnade han i en litet dust med andratränaren Ryan Walter.

011115 Ishockey: Mats Sundin, Toronto, NHL. © Bildbyrån – 24945

Sudden fick kritik – men bjöd på tidernas bästa comeback.

– Ingen kunde göra mål på Roberto Luongo på den tiden, men Mats dundrade in ett skott i krysset, varpå Walter åkte fram och sa: ”Hörru, Mats, det där är ju ett otroligt skott. Du borde utnyttja det oftare”, berättar Kesler och Bieksa i podcasten, och fortsätter:

– Mats, som är den mest ödmjuka killen på jorden, säger bara: ”Tack. Jag har gjort 600 jävla NHL-mål”, och sen lämnade han isen.

Dela för att hylla Mats Sundin, en av våra allra största!