När Kronwall gav sig på helt fel spelare under sin första träning(!) i NHL – och fick en tokig Tie Domi efter sig

Det var brorsan Niklas som var känd för de riktigt häftiga tacklingarna.
Men Staffan Kronwall kunde smälla på även han – ibland även på träning.
Som under hans första internmatch i NHL, och en oxtokig Tie Domi fick gå på jakt.

När man pratar om Kronwall så tänker man direkt på Niklas Kronwalls sanslösa tacklingar som blev en riktig snackis under hans många i NHL. Men även Staffan Kronwall var en urskicklig back som skördade stora framgångar i Europa och Tre Kronor.

Smällde på – på träning

Staffan Kronwall var annars känd för att vara en utomordentlig försvarare, som sällan var på fel plats, och som dessutom kunde tillföra en hel del offensivt. Men visst, ibland kunde även Staffan Kronwall smälla på sina motståndare ordentligt – och ibland även lagkamrater.

Staffan Kronwall of Sweden in the mixed zone after a training session ahead of the 2018 Winter Olympics on February 8, 2018 in Incheon. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

En tidigare lagkamrat berättar, enligt Hockeysverige, om den gången Kronwall kom upp i Huddinges A-lag – och tog för sig direkt (kanske på lite fel sätt…).

”Oftast är man inte så framåt på sina första A-lagsträningar, men jag kommer ihåg då Staffan kom upp. På första eller andra träningen gav han en av våra spelare en riktigt open ice-tackling så han flög. Det där gillade jag verkligen, att det kom upp en spelare och tog för sig på det sättet”, ska Johan Hagman, tidigare lagkamrat, ha berättat.

Jagad av Tie Domi

Men det är inte den enda gången som Kronwall gjort någonting sånt på en träning. En gång, i NHL och Toronto Maple Leafs, tacklade Kronwall helt fel kille på träning, och fick en av tidernas värsta busar efter sig.

– Det där hände i Toronto också när jag gick på fel kille under min första internmatch. Jag proppade Eric Lindros. Tie Domi jagade mig resten av internmatchen så det var inte så jäkla kul, säger Kronwall till Hockeysverige.

Tie Domi, Toronto Maple Leafs
030919 Ishockey: Tie Domi, Toronto. © Bildbyrån – 80193

Kronwall fick dock även oväntat beröm – från ingen mindre än Mats Sundin.

– Efter matchen fick jag svara på några frågor, men efter kom Mats Sundin fram till mig och sa: ”Det här var det bästa du kunnat göra för nu har du gjort dig ett namn”. ”Ja, ja, men nu kommer jag vara osams med dom här killarna resten av säsongen.”

LÄS MER: SHL-profilens ovanliga drag för att rädda karriären – betalt 320 000 kronor ur egen ficka: ”Har varit värt det”

Få våra nyhetsbrev!