När en ung Peter Forsberg visade noll respekt i NHL och fullständigt manglade den ryske bjässen

Colorado Avalanche och Detroit Red Wings har utkämpat hårda strider genom åren.
Inte minst under 1996 års semifinal i Western Conference.
Det var matchen där Peter Forsberg proppade den ryske backbjässen Vladimir Konstantinov – som sedan svarade med att ge igen.

De riktiga glansdagarna må kanske vara över för Colorado Avalanche och Detroit Red Wings – men annat var det förr om åren. Under 1990-talet var de båda klubbarna fruktade av många och när de båda möttes var det inte ovanligt att det blev hårda tag.

Stenhårda Forsberg

Och vi minns kanske särskilt bataljerna mellan vår egen Peter Forsberg och den ryske backgiganten Vladimir Konstantinov, särskilt under semifinalerna i Wester Conference 1996. Säsongen var ”Foppas” blott andra NHL-säsong i karriären men redan då var det tydligt att han inte la några fingrar emellan.

LÄS MER: När Patrick Roy sänkte Rangersstjärnan med klockrena monstertacklingen

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg
Peter Forsberg sätter in en stenhård tackling på Vladimir Konstantinov

Peter Forsberg hade under säsongen tagit fram det stora trollspöet och visat upp sin briljans, vilket hade gjort honom till något av en måltavla i slutspelet. Men vad motståndarna snart skulle få erfara var att ”Foppa” inte var någon som man gav sig på hur som helst – fråga bara Konstantinov.

Konstantinov gav igen

Ryssen hade pucken bakom egen kasse. Då tog Forsberg sats och lät Konstantinov känna att han levde när han bjöd honom på en rejäl lufttur.

LÄS MER: Peter Forsbergs briljanta backhandpassning i Stanley Cup

Forsberg och hans Colorado gick sedermera och vann Stanley Cup den säsongen, men ett år senare möttes lagen igen. Och den här gången var det dags för Vladimir Konstantinov att ge igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Forsberg
Peter Forsberg under sin tid i Colorado Avalanche

För en gångs skulle hade Forsberg inte riktigt koll på situationen, och när Konstantinov klev upp på honom var det för sent när han tryckte upp svensken mot sargen till publikens stora glädje.

Se klippen:

FOTO: Youtube
FOTO: Youtube