God jul, SHL! Här är de helt klockrena julklapparna till alla 14 klubbarna

Dan före dopparedan.
Då vill vi på Sportbibeln vara extra generösa och skänka julgåvor till de som behöver det mest.
Därför bad vi SHL-fantasten Niclas Norlindh att dela ut julklappar till alla 14 SHL-klubbar.

Färjestad

En rejäl återställare
Efter otroliga 24 pinnar på de nio första SHL-omgångarna har laget från Karlstad ett poängsnitt på ynka 1,37 per match. Produktionen är fortsatt hög på spelare som Dick Axelsson, Michael Lindqvist och Johan Ryno – men helheten är inte alls vad den var under inledningen.

Frölunda

En anger management-kurs
Göteborgarna är det lag i SHL som åkt på flest tvåminutersutvisningar. Hur arg och oförstående Roger Rönnberg än ser ut på bänken, så är det givetvis ingen slump. Usel disciplin är en stor anledning till Frölundas tunga höst. Mot slutet har man – för att lyfta något positivt – i alla fall fått ordning på box play-spelet.

Skellefteå

En nappflaska
Faktiskt riktad enbart till tränare Bert Robertsson. Han gillar att stå lite tufft i båset och hälla i sig vatten från lagets flaskor, men det rimmar inte med vem han är. Bara senaste åren har han gråtit på presskonferenser, klagat på målraketer, gnällt på journalister som gjort sitt jobb och tjafsat med motståndarspelare. Bland annat.

Bert Robertsson

Växjö

En rejäl utskällning
Allt tyder på att smålänningarna även den här säsongen vinner grundserien med klar marginal, men man har inte råd med ett nytt kvartsfinalfiasko. Lakers kan inför slutspelsstarten behöva någon som tar ner dem på jorden. Något som gör dem förbannade. Risken för hybris är stor.

Rögle

En HR-chef
Bröderna Abbott har kommit in, fått lite bättre ordning – men rensat rejält i truppen. Säkert nödvändiga förändringar, men det råder knappast harmoni och lugn i Ängelholm. Nu behöver man finna en balans under grundseriens andra halva – annars är risken för degradering stor.

Karlskrona

En föredetting (förslagsvis Andreas Jämtin)
Rubrikerna blev enorma när man nyligen plockade in Per Ledin – som numera nog snackar bättre än vad han spelar hockey. Har KHK nu bestämt sig för att det här är vad som behövs, så varför dra i handbromsen? Släng in en till föredetting! Plocka in Andreas Jämtin från Sheffield Steelers.

Djurgården

En till sportchef
Visst, det finns flera lag i SHL som har två sportchefer, men inga har så luddiga titlar som Joakim Eriksson (strategisk sportchef) och Thomas Johansson (teknisk sportchef). Så varför inte slänga in en… teoretisk sportchef? De kan säkert hitta arbetsuppgifter till en sådan.

Linköping

En prenumeration på PRO-tidningen
Ja, för jag undrar om något SHL-lag någonsin haft en sådan ålderstigen centersida som östgötarna har. Niklas Persson, 38, Tony Mårtensson, 37, Derek Roy, 35, och Mathis Olimb, 31, behöver säkert något att göra vid sidan av isen. På med läsglasögonen och bekanta er med pensionärslivet.

HV71

En spelare som heter Johan
Huvudtränaren, båda sportcheferna, fystränaren, kommunikationschefen och marknadschefen – alla heter Johan. Med tanke på att det blev SM-guld så sent som i våras – och att man lär vara ett hot även den här säsongen – så verkar det ju vara ett vinnande koncept. För att få den där sista spetsen inför slutspelet borde man nog helt enkelt plocka in en till Johan. Det finns exempelvis ingen i spelartruppen.

Luleå

En till miljardär
Det har nu gått några säsonger sedan det rasade in Minecraft-miljoner i Luleå, men sedan dess har det i princip bara blivit värre och värre. Det sägs ju dock att man ska gasa sig ur en uppförsbacke, så varför inte testa det konceptet? In med mer deg, så kanske man får råd med ytterligare en handfull floppande transatlanter.

Örebro

EN timme med Linus Omark
Laget från Närke är sämst i SHL på straffar. Man har bommat två under ordinarie tid – och inte heller vunnit vid något av de två tillfällen då en match ska avgöras via straffläggning. I det sistnämnda momentet har man nätat på ett av sex försök. Lagets målvakter har, som grädde på moset, totalt sett bara räddat två av sju straffar.

Mora

Två transatlanter
Med kanadensaren Jason Akeson in i truppen har nykomlingen nu åtta (!) transatlanter i sitt lag. Många, absolut – men att stanna här känns aningen trist. In med två till, en back och en forward, så kan man ställa upp med två kompletta transatlantfemmor. Det vore ändå jäkligt häftigt!

Malmö

En mindre arena
Med sitt publiksnitt på 5 990 är man enda SHL-klubben som har under 50 procents beläggning (om man ser till kapaciteten på 13 000 åskådare) på sina hemmamatcher. Malmö Arena må vara landets finaste, men ibland ekar det väldigt tomt på läktarna. Därtill är man inte ens den stora idrottsklubben i staden, vilket gör det hela än mer smärtsamt.

Brynäs

Skådespelarlektioner
Många – framför allt Frölundasupportrarna – minns fortfarande Calle Järnkroks filmande (se nedan) från slutspelet 2012. Sedan dess har man haft en mindre smickrande diving-stämpel på sig. Inte blev det bättre när Kevin Clark härom veckan överdrev kraftigt för att få med sig en utvisning.

https://www.youtube.com/watch?v=3cTugC0iv1A

LÄS MER: Legendariske SHL-forwarden gör comeback – 51 år gammal

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);